Menu
Utrecht overbluft Ajax B1

Utrecht overbluft Ajax B1

Typisch een Utrecht - Ajax wedstrijd. Het ene team (Utrecht) ging vanaf de eerste minuut van start met de mentaliteit van: "Dit potje gaan wij winnen" en Ajax had het daar heel moeilijk mee.

FC Utrecht B1 - Ajax B1 (3-1)

Voor sommige spelers ging er een nieuwe wereld open. Met andere woorden dit hadden ze nog niet meegemaakt.

Vanaf minuut één werd het een gevecht dat wij niet konden winnen. Ondanks dat de trainer ze had gewaarschuwd wat ons te wachten stond. Na 4 minuten was het raak een hoge bal voor het doel en Greg Lámi beoordeelde de bal niet juist; 1-0 voor Utrecht.

De jongens gooide er nog een schepje bovenop. Pech had Ezra Walian toen hij op doel schoot en de bal via de ene paal naar de andere doelpaal weer het veld inrolde. Vlak voor rust werd het 2-0 door een misverstand in de verdediging, daar maakte Utrecht dankbaar gebruik van.

Na de rust werd het nog spannend en de emoties liepen hoog op. Na een combinatie tussen Damil Dankerlui en Ezra Walian scoorde Ezra 2-1.

Alles leek weer mogelijk. Inmiddels speelde Utrecht met tien man omdat een speler twee keer geel had gekregen. Nog geen twee minuten later dachten we dat Ezra Walian de gelijkmaker scoorde maar helaas ging de bal via de paal er weer niet in. Uiteindelijk werd er alles op niets gespeeld en bij een van de uitvallen van Utrecht scoorden ze 3-1.

Helaas zat er niet meer in voor ons.

FC Utrecht B1 - Ajax B1 (3-1)

1-0 (4')
2-0 (38')
2-1 (50') Walian (Dankerlui)
3-1 (75')

Verslag: Frits Andriese