Menu

Uur U nadert voor Ajax

Nog één training rest Ajax voor het seizoen echt in alle hevigheid losbarst. Vrijdagochtend kwamen de regerend landskampioenen voor de een na laatste oefensessie op het veld, gadegeslagen door de vaderlandse pers die ook belangstellend uitkijkt naar de competitiestart.

Op de kalender prijkte vrijdag de dertiende, een ongeluksdag voor de erg bijgelovigen. Maar gelukkig ging er op het trainingsveld niets mis in de zin dat spelers geblesseerd raakten. Wel trainden vier spelers nog apart van de groep: Tomás Galásek, Julien Escudé, Nicolae Mitea en Tom Soetaers. De laatste vanwege zijn schorsing van drie wedstrijden. Soetaers liet zien dat het erg jammer is dat hij nog niet in actie mag komen, want hij schoot de ene bal nog mooier dan de andere in het doel. Maarten Stekelenburg moet er welhaast wanhopig van zijn geworden, want tegen de precisie van Soeaters was geen kruid gewassen.

Of Tomás Galásek de wedstrijd van zondag haalt, is nog een vraagteken. ,,Ik heb wel een goed gevoel over de training van vandaag", aldus de Tsjech, die kampt met een bovenbeenblessure. Zaterdag traint Galásek nog waarna een beslissing wordt genomen.

Een beslissing zal dan ook genomen moeten worden over wie de linkerflank zal gaan bespelen. Nourdin Boukhari was al aan de groep toegevoegd en werd ook betrokken bij de spelhervattingen, een trainingsonderdeel dat meestal door een aantal spelers van het basisteam wordt uitgevoerd.

De trainer heeft nog een training en dan moet hij het weten. Zondag aan het begin van de middag gaat het seizoen namelijk écht van start met de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente.