Menu

Vakantie breekt aan

Dinsdagochtend stonden zes Ajacieden voor het allerlaatst dit seizoen op het trainingsveld. Dinsdagmiddag om één uur, na de gezamenlijke lunch, brak de vakantie aan. Pas op 7 juli worden de mannen terug verwacht.

Op de laatste training moesten de overgebleven spelers wel strijden. Ronald Koeman had zichzelf in een team ingedeeld met Maarten Stekelenburg en Yannis Anastasiou en moest zich in diverse spelletjes meten met Victor Sikora, Yakubu en Sander Boschker.

Maar de trainer beet keer op keer in het stof. Bij het voetvolley was hij met zijn medespelers dichtbij, maar wit won alsnog. ,,Je moet ze het idee geven dat ze kunnen winnen hè, en dan toeslaan", waren de witten van mening. Ze gunden geel een setpoint, maar maakten het vervolgens met 16-14 koelbloedig af.

In de partijtjes drie tegen drie ging het er stevig aan toe en was vooral Boschker in de duels met Koeman de klos. Het duel leek met 3-2 gewonnen te worden door wit, maar het bleek achteraf dat de winnende treffer buiten de speeltijd was gemaakt.

Bij het latjeschieten dacht geel een goede kans te maken. Maar het was Victor Sikora die deze dinsdag akelig precies was in zijn schoten. In zijn eentje raakte hij vaker de lat dan Stekelenburg, Anastasiou en Koeman bijelkaar.

Het laatste spel was afronden op doel. De bal kwam van de zijkant, de schutter moest de bal aannemen zonder een bepaald vierkant te verlaten en moest dan uithalen. Weinigen wisten het doel te vinden. Geel had maar aan één doelpunt genoeg om te winnen, maar dat lukte net niet.

Dus voegde Koeman nóg een onderdeel toe aan de competitie: penalty schieten. Maar de trainer was wel zo eerlijk om vooraf Sikora, Yakubu en Boschker tot winnaars uit te roepen.

Nadat iedereen wat pingels had geschoten was het echt over en sluiten. Materiaalman Fred werd geholpen door Boschker waarna de trainer en de keeper door de vaste supporterskern een presentje kregen aangereikt.

Daarmee kwam er een einde aan het seizoen 2004-2005 dat met een prachtig kampioenschap een mooie herinnering wordt in de gedachten van iedere Ajacied.