Menu
Vakantie zorgt voor drukte bij training

Vakantie zorgt voor drukte bij training

Dat de herfstvakantie in volle gang is, bleek dinsdag goed op sportcomplex de Toekomst. Maandagavond bezochten al zo’n 23.000 Ajacieden de wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong PSV in de ArenA. Dinsdagochtend was het opnieuw druk; dit keer bij de training van Ajax 1.

‘Anita!’, ‘Rommedahl!’ en ‘Enoh!’, klinkt het na afloop van de training uit de kelen van jonge Ajax-fans. Het is duidelijk: de herfstvakantie is begonnen.

De spelers van Ajax nemen uitgebreid de tijd om de vele aanwezige kinderen van een handtekening te voorzien. De spelers zijn druk in de weer met pen en papier én poseren voor de vele mobieltjes en fotocamera’s.

Voor de jonge fans is het - mede door de drukte - een hele kunst om de krabbel van hun favoriet te bemachtigen. De handtekeningenjagers blijken bijzonder inventief. Ze trekken alles uit de kast om met een originele kreet de aandacht van hun helden te trekken. Zo wordt ‘Atouba’ al snel omgedoopt in meneer Atouba of zelfs mister Atouba. Met een grote glimlach op zijn gezicht deelt de verdediger uit Kameroen geduldig vele handtekeningen uit.

Met goedgevulde handtekeningenboekjes en camera’s vol foto’s van hun helden keren alle kinderen vrolijk huiswaarts. De herfstvakantie kan op de tweede dag al niet meer stuk.

Je kon dinsdagochtend - vanwege de vakantiedrukte - letterlijk over de hoofden kijken. Je kon dinsdagochtend - vanwege de vakantiedrukte - letterlijk over de hoofden kijken.
Thimothée Atouba zet zijn krabbel op een bal. Thimothée Atouba zet zijn krabbel op een bal.
De kinderen stonden rijendik langs het trainingsveld op de Toekomst. De kinderen stonden rijendik langs het trainingsveld op de Toekomst.
Demy de Zeeuw zette - net als de andere Ajacieden - vele handtekeningen na afloop van de training. Demy de Zeeuw zette - net als de andere Ajacieden - vele handtekeningen na afloop van de training.
De Ajacieden lessen de dorst. De Ajacieden lessen de dorst.
Rommedahl gaat op de foto met een jonge fan. Rommedahl gaat op de foto met een jonge fan.