Menu

Vaker vernielde spelersbussen in Zeegse

Op het terrein van het Golden Tulip Hotel in Zeegse zijn al vaker spelersbussen van bekende voetbalclubs vernield. Zo werden enkele jaren geleden spelersbussen van Feyenoord en FC Utrecht beklad.

Sindsdien staan de spelersbussen van bekende clubs verdekt opgesteld achter het hotel. Dat zegt H. Daamen, directeur van het hotel in Zeegse. Zaterdagnacht is de spelersbus van Ajax volledig uitgebrand. Niemand raakte gewond.

,,Sinds twee jaar nemen we extra veiligheidsmaatregelen als hier een spelersbus met logo's komt binnenrollen. De bus wordt uit het zicht geplaatst, vlakbij het hotel zodat het binnen het gezichts- en gehoorsveld valt. Bewakers controleren extra'', legt Daamen uit.

Hij vertelt dat de voetstappen van de dader zijn gehoord. ,,Toen de bewakers gingen kijken, stond de bus al in lichterlaaie. De dader is zeer snel te werk gegaan. We constateerden brandbare stoffen bij de wielen. En dan te bedenken dat de chauffeurs meestal in de bussen slapen, om hun boeltje goed in de gaten te houden. Nu
niet, omdat de bus ons was toevertrouwd.''

De politiewoordvoerder kan het verhaal van Daamen niet bevestigen. Er zijn, volgens de woordvoerder, nog geen resultaten van het technisch onderzoek bekend. Inmiddels is een onderzoeksteam van vijftien mensen bezig met de zaak. FC Groningen-directeur H. Nijland noemt de actie maatschappelijk onaanvaardbaar. Nijland zegt dit nog niet eerder te hebben meegemaakt: ,,Ik kreeg de schrik van mijn leven. Maar laten we eerst het onderzoek afwachten, mogelijk heeft de brandstichter niets met voetbal te maken.''

Bron: ANP