Menu

Valencia laat koploper wankelen

Lange tijd leek het erop dat Valencia koploper Real Sociedad de eerste nederlaag van het seizoen zou toebrengen. De tegenstander van Ajax in de tweede ronde van de Champions League leidde met nog een half uur te gaan met 2-0. Die marge bleek onvoldoende. De ploeg van de Nederlandse keeper Sander Westerveld kwam alsnog langszij.

Net als in de wedstrijd tegen Ajax (1-1) startte Valencia furieus in het eigen Mestalla stadion. Na achttien minuten kopte Fabio Aurelio de thuisploeg dan ook naar een verdiende 1-0 voorsprong. De prachtig strakke voorzet kwam van rechts van Curro Torres die net voor rust geblesseerd aan de knie het veld moest verlaten.

Na een uur spelen hielp Aranzabal Valencia onverwacht aan een 2-0 voorsprong. De aanvoerder van Sociedad speelde de bal zonder te kijken terug naar Westerveld die echter naast zijn doel stond in plaats van tussen de palen.

Maar de vechtmachine van Real Sociedad knokte zich terug. Een knappe actie van de Turkse vleugelspeler Nihat Kahveci bracht de bal bij Darko Kovacevic. De Joegoslaaf nam prima aan en schoot onhoudbaar met links in, 2-1.

Tien minuten later scoorde de Turk zelf, 2-2. Valencia leek direct daarna weer op voorsprong te komen door een doelpunt van de Noorse international Carew. Maar de goal van de oud-ploeggenoot van André Bergdølmo werd afgekeurd. Hij zou te veel aan zijn landgenoot Björn Tore Kvarme hebben gehangen.

Daardoor bleef het na een zeer spannende slotfase toch 2-2 en dat was genoeg voor de ploeg van Westerveld om Real Madrid voor te blijven in de race om het Spaans kampioenschap.

Opstelling Valencia: Palop, Curro Torres (Garrido 43), Ayala, Pellegrino, Carboni, Rufete (Sánchez 86), Marchena, Baraja, Fabio Aurelio, Carew, Mista (Vicente 77).