Menu

Valencia verslaat Barcelona met tien man

Valencia, tegenstander van Ajax in de tweede ronde van de Champions League, versloeg zondag in Nou Camp het Barcelona van Louis van Gaal met 4-2. Het grootste gedeelte van de wedstrijd speelde Valencia met tien man, want doelman Canizares moest met een rode kaart het veld verlaten.

In Nou Camp trok een aantal socios al voor rust een wit zakdoekje uit de zak. Reden was de tweede treffer van Valencia via het hoofd van de Noorse spits Carew. Hij kon ongehinderd inkoppen. De bezoekers waren binnen een kwartier op voorsprong gekomen door Aimar. FC Barcelona, met Overmars als een van de uitblinkers, deed
het gemor in het stadion snel verstommen. Motta scoorde tegen.

Toen even later Valencia-doelman Canizares rood kreeg wegens het neerleggen van de doorgebroken Kluivert, vertrokken op de rand van buitenspel, gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten. Frank de Boer schoot de vrije trap van net buiten het strafschopgebied echter ver over.

In de tweede helft bleek tien tegen elf eens te meer wel een overwicht maar geen overzicht laat staan overmacht. Wat Barcelona, aanvallend bij de arm genomen door Overmars en Kluivert, ook probeerde, de gelijkmaker wilde maar niet achter reservekeeper Palop vallen.

Zoals zo vaak lukte dat wel aan de andere kant. Na onzeker gehannes van Puyol op de achterlijn kreeg Aurelio de kans dollend met De Boer en doelman Bonano voor 1-3 te zorgen. Prompt werd het weer wit op de tribunes. Rufete maakte het in de slotfase nog een graadje erger met de vierde treffer van Valencia.

De onmiddellijke reactie van Kluivert, zijn tiende van het seizoen, deed daar niets meer aan af. De kritische supporters hielden het op een welgemeend ,,Adios'' aan het adres van voorzitter Gaspart en trainer Louis van Gaal.

Real Madrid werd zondag in de slotminuten van het thuisduel met stadgenoot Atletico nog op een gelijkspel gehouden. Atletico kwam via Javi Moreno met 0-1 voor, maar Real leek vervolgens met twee treffers van Figo orde op zaken te stellen. Het slotsignaal kwam echter te laat voor de thuisploeg, die twee minuten in blessuretijd
de tweede goal van Atletico (Albertini) tegenkreeg. Door de remise (2-2) liep de achterstand op Sociedad op tot drie punten.


Bron: ANP