Menu

Valencia zonder Kily Gonzales tegen Ajax

Trainer Rafa Benitez kan woensdag tijdens de thuiswedstrijd in de tweede ronde van de Champions League tegen Ajax waarschijnlijk geen beroep doen op Kily Gonzalez. De middenvelder viel zondag tijdens de door zijn team gewonnen ontmoeting van Valladolid (2-0) uit met een enkelblessure.

Kily Gonzales liet zich na de wedstrijd onderzoeken in het ziekenhuis. Volgens oefenmeester Benitez heeft de middenvelder zijn enkelbanden verrekt. ,,De ontmoeting met Ajax komt te vroeg voor hem.'' Kily Gonzalez stuitte in blessuretijd op invaller David Aganzo. Hoewel het een onschuldige botsing leek, werd de Argentijn toch op een brancard van het veld gedragen en naar een ziekenhuis gebracht. Trainer Rafa Benitez dacht dat zijn spelbepaler de banden van de linkerenkel slechts had verrekt en dat hij alleen het duel met Ajax hoefde te missen. De werkelijkheid bleek vele malen wreder. De blessure van Kily Gonzalez komt hoogst ongelegen voor Valencia.

De nummer drie van de Spaanse competitie kan ook al geen beroep doen op sterspeler Pablo Aimar. Deze scheurde vorige week een spier in het bovenbeen.

Valencia dankte de eenvoudige zege op Valladolid aan twee treffers van aanvaller Mista in het eerste halfuur van de wedstrijd. Met het oog op de komende ontmoeting met Ajax werd Mista een kwartier voor tijd gewisseld. Trainer Benitez gunde ook
middenvelder Baraja en aanvaller Sanchez voortijdig rust. Valencia startte met Canizares in het doel. Garrido, Marchena, Pelligrino en Carboni vormden de defensie. Ayala kwam helemaal niet in actie. Het middenveld van Valencia bestond uit Kily Gonzales, Baraja, Albelda en Angulo. Mista en Sanchez vormden het spitsenduo van de club die twee punten minder heeft dan koploper Real Sociedad.


Bron: ANP