Menu
Vallen en opstaan

Vallen en opstaan

De dag na het verlies tegen sc Heerenveen mochten de Ajacieden uitrusten, om vervolgens maandag weer vol aan de slag te gaan. De ochtendtraining bestond uit korte kaatsoefeningen en werd besloten met een aantal mini-partijtjes.

De kaatsoefeningen bestonden uit alle vormen van kaatsen die je maar kunt bedenken. De groep werd onderverdeeld in drietallen die elkaar moesten aanspelen. Begonnen werd met de eenvoudigste manier: het rustig in de voet passen en terugspelen. Om ook een loopelement in de oefening te verwerken moest de kaatser achter zijn eigen bal aan sprinten, om zijn aangever heen lopen en vervolgens de bal naar de volgende aangever kaatsen.

Bij een andere variant moest de aangever de bal aangeven in de lucht, de kaatser moest terugkoppen. De laatste variant was de lastigste, maar ook de leukste. De bal moest op ongeveer een meter hoogte worde aangegeven, de kaatser moest duikend terugkoppen. En dat ging natuurlijk gepaard met een hoop rare duikelingen omdat de Ajacieden zich in allerlei bochten wrongen om de opdracht goed uit te voeren.

Tot besluit van de training werd de groep verdeeld in vier teams van vier, met elk een keeper. Vier grote doelen werden het veld in gesleept, zodat er twee kleine veldjes ontstonden. John Heitinga liet het aan zich voorbij gaan vanwege lichte klachten. De aanvoerder liep een aantal grote ronden alvorens hij zich met de rest van de groep iets na het middaguur naar de kleedkamer begaf. In de middag volgt een tweede training voor de selectie.