Menu
Valse start Jong Ajax

Valse start Jong Ajax

Jong Ajax is het nieuwe seizoen maandag met een nederlaag begonnen. Op sportcomplex de Toekomst ging het team van de trainers Bryan Roy en Albert van der Dussen met 1-3 onderuit tegen Jong ADO Den Haag. Rodney Sneijder maakte in de tweede helft het enige Ajax-doelpunt van de avond.

Uiteindelijk liep er maandagavond toch nog een Van der Dussen met een lach van het veld af. Voor Ajax-supporters betrof het hier helaas Donny van der Dussen. De nummer 8 van Jong ADO Den Haag kon na de uitzege in Amsterdam tevreden de bus opzoeken. Voor vader Albert verliep zijn debuut als trainer van Jong Ajax daardoor allesbehalve gewenst.

Samen met collega-trainer Bryan Roy zag Van der Dussen Jong Ajax maandagavond na 38 minuten tegen een 0-2 achterstand aankijken. Op de regenachtige avond, die alleen rond de aftrap even werd opgevrolijkt door de zon, sloot het spel van de Beloften van Ajax zich bij het treurige weer aan. Eerst was het Roderick Gielisse die de bezoekers al na tien minuten aan de leiding bracht. De aanvoerder van Jong ADO mocht ongehinderd het doel op zoeken en schoof de bal vervolgens langs Ajax-keeper Marco Bizot: 0-1.

Donald in duel met ADO-speler Van der Dussen. Donald in duel met ADO-speler Van der Dussen.

Op een omhaal van Hyun Jun Suk en schietkans van Florian Jozefzoon na kon Jong Ajax in het vervolg van de wedstrijd weinig gevaar stichten. In de inmiddels stromende regen bleek ADO zeven minuten voor rust opnieuw veel doeltreffender met de kansen om te springen. Gielisse - maker van de openingsgoal - speelde linksback Marvin Zeegelaar uit waarna hij ADO-spits Charlton Vicento in staat stelde de tweede treffer van de avond te maken: 0-2. Vlak voor rust leek het team van Roy en Van der Dussen wat terug te doen, maar de rake rebound van Suk (na een schot van Jozefzoon) werd wegens buitenspel afgefloten.

Na rust kon Jong Ajax de nederlaag niet meer afwenden. Rodney Sneijder bracht zijn team ruim een kwartier voor tijd nog wel even terug in de wedstrijd met een rake vrije trap (1-2). De verkleinde marge was echter van korte duur. Drie minuten voor tijd bepaalde ADO-invaller Leroy Resodihardjo de eindstand op 1-3. Met een raak schot besliste hij de wedstrijd.

,,Dit is ontzettend teleurstellend”, reageerde Roy na afloop op de beroerde competitiestart. ,,Zo hoop je toch niet te starten. We hebben niet veel kansen gehad en ook achterin werden we teveel verrast door lange ballen. Kortom; we stonden niet goed. Er is nog veel werk aan de winkel.”

Bekijk later de samenvatting en reacties op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Suk duelleert met ADO-aanvoerder Gielisse. Suk duelleert met ADO-aanvoerder Gielisse.
Rechtsback Van Rhijn. Rechts op de foto ADO-spits Hulst. Rechtsback Van Rhijn. Rechts op de foto ADO-spits Hulst.
Özbiliz wordt op de huid gezeten door twee ADO-spelers. Özbiliz wordt op de huid gezeten door twee ADO-spelers.
Boilesen (foto) speelde samen met Kappelhof centraal achterin. Boilesen (foto) speelde samen met Kappelhof centraal achterin.
Özbiliz stuit op ADO-doelman Boks. Özbiliz stuit op ADO-doelman Boks.