Menu
¡Vamos! Tagliafico ook komend seizoen Ajacied

¡Vamos! Tagliafico ook komend seizoen Ajacied

Nico Tagliafico heeft een nieuwe overeenkomst getekend, waarin een commitment is opgenomen dat hij ook komend seizoen voor Ajax speelt. Het contract van de Argentijns international loopt nog tot medio 2022.

Tagliafico is bezig aan zijn 2e seizoen in Amsterdam. Hij kwam in januari 2018 over van Independiente. Momenteel staat de teller van Nico op 57 wedstrijden in Ajax 1. Daarin was de linksback goed voor 6 goals en 8 assists. Van die 6 goals maakte hij er 3 dit Champions League-seizoen.

¡Vamos @Nico_Taglia! 🔥🇦🇷

❌❌❌ is his home! pic.twitter.com/F7uzj8keuW

— AFC Ajax (@AFCAjax) 3 mei 2019

Argentijns international
Sinds zijn overstap naar Ajax is de 26-jarige Tagliafico uitgegroeid tot vaste kracht bij het Argentijnse nationale team. Hij speelde het WK in Rusland en droeg daarna (bij afwezigheid van Lionel Messi) ook zelfs de aanvoerdersband bij de Argentijnen.

Overmars: 'Dit laat zien dat we ambitieus zijn, ook voor de toekomst'

"Dit is mooi nieuws voor Ajax en een goed signaal naar de groep toe", aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars. "Het laat zien dat we ambitieus zijn, ook voor de toekomst." Hoewel het huidige seizoen natuurlijk in de fase is aanbeland waar de prijzen verdeeld worden, is Ajax ook al bezig met het team voor volgend seizoen. Andre Onana, Klaas Jan Huntelaar en Noussair Mazraoui tekenden een nieuwe overeenkomst, Razvan Marin (Standard Luik), Kik Pierie (sc Heerenveen) en doelman Kjell Scherpen (FC Emmen) werden vastgelegd voor seizoen 2019-2020.

Lees ook: Onana verlengt tot medio 2022

Tekst en beeld: Ajax.nl