Menu
Van Amsterdam naar Guatemala

Van Amsterdam naar Guatemala

Diverse goede doelen dienden via de Ajax Foundation een verzoek in voor gratis Ajax-kleding voor hun maatschappelijke projecten. Acht goede doelen kregen een uitnodiging van de Ajax Foundation om de tientallen dozen vol met Ajax-kleding op te halen. Duizenden trainingstenues, trainingspakken, wedstrijdshirts in alle maten en nog veel meer. Alle Ajax-kleding is beschikbaar gesteld voor kansarme kinderen in onder meer Kaapstad, Suriname, Gambia, Kenia en Peru.

Rond de klok van 13:00 uur komen Hannie en Piet Barneveld naar ‘nis 9’, waar alle dozen zijn opgeborgen. De zes dozen Ajax-kleding die de familie Barneveld komt ophalen, gaan naar Guatemala. Daar heeft hun 31-jarige dochter Josan een stichting genaamd ‘corazón para Los Niños’, letterlijk vertaald; 'hart voor kinderen'.

,,Mijn dochter werkte tijdens haar studie op een kleine school in Guatemala’’, vertelt moeder Hannie. ,,Nadat ze hier in Nederland haar studie had afgemaakt is ze weer teruggegaan. Daar bleek dat de subsidie van de school waar ze werkte was ingetrokken. Toen heeft ze samen met een collega de stichting ‘corazón para Los Niños’ opgericht.’’

Op het schooltje zitten werkende kinderen die genoodzaakt zijn om het familie-inkomen te ondersteunen. Dankzij de stichting leren zij lezen en schrijven, maar ook sporten. De Ajax-kleren worden gebruikt bij een sportproject voor kinderen. ,,Zij leren de basiselementen van de sport’’, zegt Hannie. ,,Maar het is ook goed voor de teambuilding natuurlijk’’, voegt Piet Barneveld toe.

Vanuit Nederland helpen Hannie en Piet de stichting van hun dochter. Via allerlei verschillende projecten wordt er geld ingezameld. ,,In Enschede zijn poffertjes verkocht voor de stichting. En ik heb binnenkort een benefietconcert met mijn koor in Nieuwegein’’, vertelt Hannie. Alle kleine beetjes helpen voor de stichting ‘corazón para Los Niños’.

Tekst en foto: Ajax.nl