Menu

Van Basten betrekt zijn team bij Only Friends

Als ambassadeur is Marco van Basten veel betrokken bij Only Friends, voetbal voor kinderen met een handicap. Hij komt af en toe een training geven, maar woensdagmiddag had hij een grote verrassing voor de kinderen in petto. Hij kwam met Jong Ajax en John van 't Schip de hele middag met Only Friends trainen.

Aan de kinderen was dinsdagavond alleen verteld dat ze papier en een pen moesten meenemen. Dus ze wisten wel dat er íets zou gebeuren.

De verrassing was dan ook groot toen allemaal Ajacieden woensdagmiddag naar het veld van JOS Watergraafsmeer kwamen om met ze te trainen. Dat deden de pupillen van Van Basten en Van 't Schip met hart en ziel.

Vlak voor de training kreeg de selectie een korte presentatie van Dennis Gebbink van Only Friends om een idee te krijgen van de beweegreden van Gebbink om met deze bijzondere kinderen wekelijks aan de slag te gaan.

Vier jaar geleden begon Gebbink met acht kinderen, onder wie zijn zoon Myron. Inmiddels is de club al uitgegroeid tot ruim 90 voetballertjes.

De Ajacieden hebben de hele middag meegetraind met de fanatieke kinderen, al moest er natuurlijk af en toe worden gestopt voor een handtekening of een foto.


Foto's: Only Friends