Menu
Van Basten biedt Bergkamp stageplaats aan

Van Basten biedt Bergkamp stageplaats aan

Dennis Bergkamp keert terug bij Ajax. De voormalig profvoetballer is door Marco van Basten gevraagd om stage te lopen bij de club. ,,Ik denk dat Dennis spelers beter kan maken”, aldus Van Basten.

Marco van Basten was ook aanwezig tijdens de testimonial voor Dennis Bergkamp in 2006. Marco van Basten was ook aanwezig tijdens de testimonial voor Dennis Bergkamp in 2006.

Toen aankomend hoofdtrainer Marco van Basten hoorde dat Bergkamp zich had ingeschreven voor de verkorte cursus coach betaald voetbal, bood hij hem een stageplaats aan.

Van Basten: ,,Ik heb Dennis een paar weken geleden gebeld want ik was benieuwd hoe het met hem ging en ik wilde weten of hij wellicht iets voor Ajax zou kunnen betekenen, in welke vorm dan ook. Het is belangrijk om bij Ajax met zoveel mogelijk kwaliteit aan de gang te gaan en dat Dennis kwaliteiten heeft, is duidelijk. Uit het gesprek bleek dat Dennis naar Nederland zou komen en dat hij zich zou opgeven voor de trainerscursus. Onderdeel van die cursus is dat de deelnemers stage lopen. Ik heb hem een stageplaats aangeboden en dat leek hem wel wat. Ik hoop en verwacht dat dit goed is voor Ajax en voor Dennis. Ik denk dat hij spelers beter kan maken. Zijn aanwezigheid heeft impact op de spelersgroep. Voor Ajax is het ook in bredere zin goed dat iemand als Dennis bij de club betrokken is. Dennis kan bij Ajax ontdekken hoe hij het vindt om in een andere rol op het veld te staan.”

Bergkamp is natuurlijk geen onbekende bij Ajax. De 38-jarige oud-prof begon op zijn twaalfde bij de jeugdopleiding van de club en maakte op 14 december 1986 zijn debuut in Ajax 1. In zijn periode als Ajacied veroverde hij de Europa Cup II, de UEFA Cup, twee KNVB Bekers en één landstitel. In 185 competitiewedstrijden voor Ajax kwam hij 103 keer tot scoren.

Bergkamp verruilde Ajax in de zomer van 1993 voor Internazionale. Twee seizoenen later ging de 79-voudig international aan de slag bij Arsenal, de club waar hij in 2006 zijn carrière afsloot met een ‘testimonial’ tegen Ajax.

Over de precieze invulling van de stage wordt in een later stadium besloten.