Menu

Van Basten en Claus krijgen diploma uitgereikt

Nu ze het trainersdiploma uitgereikt hebben gekregen, mogen Marco van Basten (assistent-trainer Jong Ajax) en Edmond Claus (Ajax B2) zich écht trainer noemen. Donderdagavond kregen beide Ajacieden het diploma overhandigd in Zeist.

Niemand minder dan Rinus Michels overhandigde het diploma donderdagavond. ,,Ik ben van de bank gehaald", sprak de oud-bondscoach en voormalige Ajax-trainer gevat. ,,Dit is een verrassing voor ons beiden."

Michels had wel een waarschuwing voor zijn voormalig pupil Van Basten. ,,Dit schept natuurlijk verwachtingen", zei de Generaal. ,,We zullen zien of ik een bijdrage kan leveren", reageerde Van Basten nuchter.

Michels vervolgde tijdens het radio-interview: ,,Er zijn niet veel spitsen coach geworden. Marco heeft A gezegd en ik denk dat hij voldoende meebrengt om als trainer te functioneren."

Van Basten maakte aan de luisteraars vervolgens zijn meest geliefde speelstijl bekend. ,,Ik houd van initiatief nemen en aanvallen. Maar ik wil ook winnen. We zien wel hoe 't loopt, maar als het kan ga ik voor attractief voetbal," aldus de legende die samen met John van 't Schip de leiding heeft over Jong Ajax.