Menu

Van Basten en Van 't Schip akkoord met KNVB

De KNVB heeft definitief een akkoord bereikt met Marco van Basten en John van 't Schip. De twee oud-internationals krijgen het Nederlands elftal als respectievelijk bondscoach en assistent tot en met het Europees kampioenschap van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland onder hun hoede.

De voetbalbond had al overeenstemming bereikt met Ajax, waar Van Basten en Van 't Schip het tweede elftal trainen. Ze zijn deze week nog met het team op trainingskamp in Schoorl.
De twee zullen maandag worden gepresenteerd. Bij de presentatie zullen de opvolgers van Dick Advocaat ook de andere leden van de technische staf bekendmaken. Rob Witschge is gepolst voor de functie als assistent, Stanley Menzo voor die van keeperstrainer.

De 39-jarige Van Basten kwam 58 keer uit voor Oranje en maakte 24 doelpunten. Hij debuteerde op 7 september 1983 tegen IJsland. Door een slepende enkelblessure speelde de voormalige aanvaller van Ajax en AC Milan op 14 oktober 1992 zijn laatste interland. Van 't Schip (40) voetbalde 41 officiele duels voor Oranje en scoorde twee
keer. Hij maakte op 29 april 1986 zijn debuut tegen Schotland en stopte na de wedstrijd tegen Wit-Rusland op 7 juni 1995.

De aanstelling van de twee van Oranje gebeurde op voordracht van Johan Cruijff. KNVB-directeur Henk Kesler liet zich door de voormalige vedette adviseren in de aanstelling van een nieuwe coach voor het Nederlands elftal.
De KNVB maakte verder bekend dat per 1 augustus voetbalcommentator Kees Jansma op projectbasis aan de bond verbonden zal zijn als eindverantwoordelijke voor het mediabeleid rond het Nederlands elftal. Hij zal de komende twee jaar bij alle interlands en trainingskampen van Oranje aanwezig zijn.

Bron: ANP, KNVB