Menu
Van Basten heeft selectie rond

Van Basten heeft selectie rond

Een week voor de start van de Eredivisie stond trainer Marco van Basten de pers te woord over het wel en wee van zijn selectie en de hoge verwachtingen bij de buitenwacht.

Met de komst van Evander Sno zegt Van Basten klaar te zijn op de transfermarkt. ,,De selectie hebben we rond, al moet je afwachten of het genoeg is. Maar gezien wat op dit moment mogelijk is, zijn we klaar.” Met de komst van Evander Sno zegt Van Basten klaar te zijn op de transfermarkt. ,,De selectie hebben we rond, al moet je afwachten of het genoeg is. Maar gezien wat op dit moment mogelijk is, zijn we klaar.”

,,Er is veel Hosanna rond Ajax”, zei Van Basten tijdens het persmoment in de Amsterdam ArenA. ,,Maar wij hebben nog tijd nodig om het niveau te bereiken waar we heen willen. Normaal gesproken gaat het in de Eredivisie tussen PSV, Feyenoord, AZ en Ajax, maar de tweede groep van NAC Breda, FC Twente en sc Heerenveen bestaat ook uit steeds sterkere ploegen.”

Terug naar zijn eigen ploeg. Donderdag voegde zich weer een nieuwe speler bij Ajax, Evander Sno. ,,Met Sno hebben wij ook een goede keuze gemaakt. Hij is hier bekend, is een Nederlander en kan op meerdere posities spelen op het middenveld en in de achterhoede. Hij is een speler die ons fysiek en verdedigend sterker maakt.”

In aanvallend opzicht zijn de ogen vooral gericht op Miralem Sulejmani. Maar met deze aanwinst, die aan het einde van vorig seizoen aan zijn knie werd geopereerd, gaat het nog niet helemaal zoals gehoopt. Hij heeft nog altijd wat last van het gewricht. Van Basten: ,,Miralem heeft een reactie gekregen na de wedstrijd tegen Murcia en dat is jammer. Zijn volledige herstel heeft daardoor wat vertraging opgelopen."’

Na de voorbereiding heeft hij een beter beeld gekregen van zijn spelers, onder wie Dario Cvitanich. ,,Ik heb Dario ook op tien laten spelen, afwisselend met Klaas Jan Huntelaar. Maar wij zijn nu wel van mening dat hij een aanvaller is en geen middenvelder.”

Naast Sno trok Ajax eerder verdediger Oleguer aan. Over de Catalaan is de trainer vol lof. ,,Hij is een goede aankoop, verdedigend betrouwbaar en hij gedraagt zich voorbeeldig. Ismaïl Aissati moet zijn plek zien te veroveren want de concurrentie op zijn positie neemt toe.”

Met de komst van Sno zegt Van Basten klaar te zijn op de transfermarkt. ,,De selectie hebben we rond, al moet je afwachten of het genoeg is. Maar gezien wat er op dit moment mogelijk is, zijn we klaar.”

Denkt Van Basten dat hij Klaas Jan Huntelaar alsnog kwijtraakt? ,,Ik ben daar niet mee bezig. Ik weet van niets, alleen dat Klaas het naar zijn zin heeft. Wij willen met Klaas het seizoen afmaken. Wij hebben al vroeg aangegeven dat we niet willen dat er net als vorig seizoen een speler zo laat vertrekt. Als je hem dan alsnog kwijtraakt, kan je niets meer met het geld dat het oplevert.”