Menu
Van Basten hoopt dat Sparta wil voetballen

Van Basten hoopt dat Sparta wil voetballen

Marco van Basten hoopt dat Sparta zondag niet alleen naar de ArenA komt om te verdedigen. ,,Het zou mooi zijn als Sparta echt wil voetballen”, aldus de trainer.

Van Basten gaat er echter van uit dat zijn ploeg het spel moet gaan maken tegen de Rotterdammers. ,,Ik denk dat het duel van zondag vergelijkbaar is met de wedstrijd tegen MSK Zilina”, vertelde hij vrijdag tijdens de persconferentie. ,,Sparta is waarschijnlijk tevreden met een punt en zal denk ik op de verdediging spelen en gokken op de counter.”

Over de wedstrijd tegen Zilina was Van Basten ondanks de 1-0-winst een dag later nog altijd niet helemaal tevreden. Toch zag hij in het duel met de Slowaken wel een aantal aanknopingspunten. ,,Ik vond dat Luis Suarez het goed deed toen hij de tweede helft achter de spits speelde. Hij zorgde voor veel creativiteit en was gevaarlijk naar het doel toe.” Ook over invaller Kennedy, die in de tweede helft de plaats rechts in de aanval overnam van Suarez, was Van Basten te spreken. ,,Hij zorgde ervoor dat het veld goed breed werd gehouden en dat we iets meer balbezit hadden. Dat maakte het voor middenveld weer een stuk makkelijker om bij te kunnen sluiten.”

Ajax werkte vrijdag een ontspannen uitlooptraining af. Ajax werkte vrijdag een ontspannen uitlooptraining af.

Ajax moet het zondag in de ArenA nog altijd doen zonder Eyong Enoh en Miralem Sulejmani. Het duo hervatte al wel (gedeeltelijk) de groepstraining, maar is nog niet fit genoeg om dit weekeinde al ingezet te worden in Ajax 1. ,,Enoh speelt maandag waarschijnlijk mee met Jong Ajax. Sulejmani is nog niet zover. Hij wil zelf dolgraag, maar wij willen geen risico met hem nemen. We brengen hem pas als hij er echt klaar voor is.”

Naast Enoh en Sulejmani ontbreken tegen Sparta ook Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar, Dario Cvitanich, Jeffrey Sarpong, Ismaïl Aissati, Jan-Arie van der Heijden en Mitchell Donald.

Voor Ajax - Sparta zijn nog kaartjes verkrijgbaar.
Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop >>