Menu
Van Basten hoopt op goed vervolg

Van Basten hoopt op goed vervolg

Marco van Basten rekent zich na de goede wedstrijd tegen FC Utrecht (2-0) niet te snel te rijk. ,,Met al deze jonge jongens is het de vraag hoe zij omgaan met lovende kritieken", vertelde de trainer vooruitblikkend op de wedstrijd van zondag tegen Vitesse.

Over de bekerwedstrijd was Van Basten enthousiast. ,,Het spel stemde ons tevreden. Nu is het aan ons om dit komende zondag tegen Vitesse een vervolg te geven. De vraag is of we dan weer in staat zijn om er vanaf de allereerste minuut te staan en het publiek te geven waar het voor komt. Dat zijn interessante vraagstukken.”

De Ajax-trainer looft het spel van Luis Suarez. ,,Luis is tijdens laatste wedstrijden beslissend geweest. Tegen FK Borac, Feyenoord en nu weer tegen FC Utrecht was hij bij bijna alle goals betrokken.” Vooral de voortdurende dreiging van de Uruguayaan verleidt Van Basten tot een kleine glimlach. ,,Bij elk balcontact neemt hij de volle honderd procent risico. Lukt het niet, dan probeert hij het even later gewoon weer. De middenvelders worden er wel eens gek van, maar het is ongelooflijk spectaculair.”

Wordt in de media inmiddels de discussie gevoerd over het opstellen van Eyong Enoh of Evander Sno, bij Van Basten leeft dat niet. ,,Het zijn twee totaal verschillende spelers. Enoh is meer controlerend gericht, terwijl Sno toch de drive naar voren heeft. Wie er speelt is afhankelijk van de tegenstander waar wij het tegen opnemen. Gisteren was dat dus Enoh omdat hij een echte balveroveraar is.”

Van Basten moet het zondag in de Amsterdam ArenA stellen zonder een serie aan geblesseerde spelers. Miralem Sulejmani, Oleguer, Ismaïl Aissati, Kennedy, Jan-Arie van der Heijden, Mitchell Donald en Dennis Gentenaar zullen niet binnen de lijnen komen. Gabri trainde vrijdag op de Toekomst. Daar hervatte hij met Jong Ajax voorzichtig de groepstraining.