Menu

Van Basten kiest weer voor Sneijder

Bondscoach Marco van Basten speelt woensdagavond tegen Finland weer in een 4-3-3 formatie. Ook heeft hij wederom een plaats ingeruimd voor Ajacied Wesley Sneijder.

Bondscoach Marco van Basten verklaarde dinsdag dat hij de speelwijze van Oranje niet wijzigt. Het Nederlands elftal acteert opnieuw met vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. Centrale middenvelder Wesley Sneijder start vlak voor zijn defensie. Het Nederlands elftal speelt ook tegen de Finnen dus zonder schaduwspits.

Ruud van Nistelrooy keert woensdagavond tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland in de Amsterdam ArenA waarschijnlijk terug in de basisformatie van Oranje. Hij vormt vermoedelijk samen met Dirk Kuijt en Romeo Castelen het aanvalstrio van het Nederlands elftal.

Op de positie rechts op het middenveld moet Van Basten kiezen tussen Mark van Bommel en Denny Landzaat. ,,Denny doet het heel goed op de training" , aldus de bondscoach. ,,Het zou dus kunnen dat we met hem beginnen. De opstelling maak ik pas op de dag van de wedstrijd bekend."

Bron: ANP
Foto's: Louis van de Vuurst gemaakt met Canon-apparatuur