Menu
Van Basten rekent op gemotiveerd De Graafschap

Van Basten rekent op gemotiveerd De Graafschap

Ajax speelt zondag zijn laatste uitwedstrijd van het jaar tegen De Graafschap. Trainer Marco van Basten neemt het duel met de nummer zeventien van de Eredivisie uiterst serieus. ,,Het wordt een lastige wedstrijd.”


Van Basten waakt voor onderschatting tegen de laaggeplaatste ploeg uit Doetinchem. ,,Ik verwacht een heel gemotiveerde tegenstander aan te treffen”, aldus de hoofdtrainer vrijdag tijdens de persconferentie. ,,Vorig seizoen won Ajax uit bij De Graafschap met 8-1, dus ik denk dat er ook wel revanchegevoelens mee zullen spelen. Het wordt ongetwijfeld een lastige wedstrijd, maar wij gaan er alles aan doen om te winnen.”
Het is nog niet zeker of Thomas Vermaelen zondag mee kan doen tegen de Achterhoekers. De verdediger heeft last van zijn achillespees en trainde vrijdag niet mee met de selectie. ,,Thomas heeft vandaag rust gekregen”, vertelde Van Basten. ,,Het is nog even afwachten of hij mee kan doen zondag.” Ook Jeffrey Sarpong trainde niet mee. Hij liep donderdag een schouderblessure op. ,,Jeffrey viel verkeerd tijdens een training en is waarschijnlijk ook nog wel een paar dagen uitgeschakeld.”
Rasmus Lindgren trainde vrijdag apart van de groep. De Zweed heeft nog last van zijn enkel. Eyong Enoh en Gabri, die het duel met Slavia Praag woensdag misten omdat ze nog niet wedstrijdfit waren, deden wel de hele training mee. Welke achttien spelers er mee gaan naar Doetinchem wordt zaterdag pas bekend. Ismaïl Aissati, Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar en Jan-Arie van der Heijden zijn in ieder geval nog niet inzetbaar.
De uitwedstrijd tegen De Graafschap is het voorlaatste duel van Ajax in 2008. Van Basten maakte tijdens de persconferentie alvast een kleine balans op van de eerste seizoenshelft. ,,Het team heeft uitschieters naar boven en naar beneden", zei hij. ,,Het vergt tijd om het elftal te laten voetballen zoals we voor ogen hebben. Ook zijn we op bepaalde posities nog zoekende, maar dat heeft mede te maken met het grote aantal blessuregevallen in de selectie. Dan moet je wel wisselen en schuiven. Toch vind ik dat we goed bezig zijn. We draaien mee in de top van de competitie en zijn erin geslaagd om Europees te overwinteren. Daar mag je best tevreden over zijn."