Menu

Van Basten roept vier Ajacieden op

Bondscoach Marco van Basten heeft vier spelers van Ajax geselecteerd voor de interland van het Nederlands Elftal tegen Andorra van aanstaande woensdag. In vergelijking met de vorige interland van Oranje viel verdediger Johnny Heitinga af.

Doelman Maarten Stekelenburg, vorige keer nog geblesseerd, keert weer terug in de selectie van Van Basten en John van 't Schip. Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Nigel de Jong zijn de overige Ajacieden die deel uitmaken van het Nederlands Elftal. Ook oud-Ajacied Mario Melchiot heeft weer een uitnodiging ontvangen van de bondscoaches. AZ-verdediger Joris Mathijsen maakt voor het eerst deel uit van de nationale selectie.

Oranje speelt woensdag 17 november in Barcelona tegen Andorra.

De selectie van Oranje:

Doel: Edwin van der Sar (Fulham), Maarten Stekelenburg (Ajax).
Verdediging: Nigel de Jong (Ajax), Joris Mathijsen (AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Khalid Boulahrouz (HSV), Mario Melchiot (Birmingham City).
Middenveld: Mark van Bommel (PSV), Edgar Davids (Internazionale), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax), Denny Landzaat (AZ).
Aanval: Pierre van Hooijdonk (Fenerbahçe), Romeo Castelen (Feyenoord), Dirk Kuijt (Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Arjen Robben (Chelsea), Roy Makaay (Bayern München).

Daniël de Ridder werd door bondscoach Foppe de Haan opgeroepen voor Jong Oranje. Dat speelt op woensdag 17 november een oefenwedstrijd in en tegen Frankrijk.