Menu

Van Basten selecteert vijf Ajacieden

John Heitinga, Hedwiges Maduro, Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Ryan Babel zijn door bondscoach Marco van Basten opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen Duitsland. Eerder maakte Van Basten al een voorlopige selectie bekend voor de interland die komende woensdag in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld. Van die lange lijst met namen viel onder anderen Olaf Lindenbergh af voor de definitieve spelersgroep.

Die keuze van de bondscoach kwam niet als een verrassing, aangezien Lindenbergh de voorbije dagen worstelde met een blessure aan het rechterbovenbeen. In de selectie zijn wel ex-Ajacieden Rafael van der Vaart (Hamburger SV) en Tim de Cler (AZ) opgenomen. Opvallendste afwezige is Mark van Bommel. De middenvelder van Barcelona zat nog wel bij de voorlopige selectie, maar werd uiteindelijk toch niet opgeroepen door Van Basten. Robin van Persie (Arsenal) is wel welkom.

Ook Jong Oranje heeft de nodige inbreng van Ajax-zijde. Bondscoach Foppe de Haan selecteerde Urby Emanuelson en Daniƫl de Ridder voor de oefeninterland van aanstaande dinsdag. Nederland neemt het dan in Tessenderlo op tegen de Belgische leeftijdsgenoten.