Menu
Van Basten verwacht stug Zilina

Van Basten verwacht stug Zilina

Marco van Basten verwacht dat Ajax donderdag tegen MSK Zilina met een tegenstander te maken krijgt die vooral op de verdediging zal spelen. ,,Ik denk dat Zilina tevreden is met een punt”, zei de trainer in aanloop naar het UEFA Cupduel.

Marco van Basten verwacht een stug Zilina. Marco van Basten verwacht een stug Zilina.

Het wordt geen eenvoudige klus om de verwachte Slowaakse muur te doorbreken, denkt Van Basten. ,,Van de beelden die we gezien hebben, weten we dat het een vechtploeg is. Zilina speelt verdedigend en is fysiek sterk. Daar moeten we ons op instellen. We moeten bijvoorbeeld zorgen dat het baltempo hoog blijft en dat we snel omschakelen.”

Van Basten weet dat na de nederlaag tegen Aston Villa een goed resultaat tegen Zilina van groot belang is. ,,Wij willen overwinteren in Europa”, vertelde de trainer tijdens de persconferentie. ,,Om een redelijke kans te maken om door te gaan, moeten we donderdag winnen. Ook omdat je weet dat zeker de uitwedstrijd tegen HSV geen gemakkelijke wedstrijd wordt.”

Als Ajax eind november tegen HSV zijn derde duel in de groepsfase van de UEFA Cup speelt, kan Van Basten waarschijnlijk weer beschikken over Miralem Sulejmani. Het is de bedoeling dat hij maandagavond bij Jong Ajax zijn rentree maakt. ,,En als er geen gekke dingen gebeuren, zou hij binnen drie weken weer met ons mee moeten kunnen doen”, aldus Van Basten, die ook snel weer over Eyong Enoh kan beschikken. De wedstrijd tegen Zilina komt voor beide voetballers te vroeg.

Rasmus Lingdren is door Marco van Basten benoemd tot derde aanvoerder. Bij afwezigheid van Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg zal hij de aanvoerdersband dragen. Rasmus Lingdren is door Marco van Basten benoemd tot derde aanvoerder. Bij afwezigheid van Klaas Jan Huntelaar en Maarten Stekelenburg zal hij de aanvoerdersband dragen.

Rasmus Lindgren beseft net als zijn trainer dat de wedstrijd tegen MSK Zilina ontzettend belangrijk is. ,,We moeten zorgen dat we Zilina meteen vanaf de aftrap onder druk zetten", aldus de Zweedse middenvelder. ,,Dat betekent scherp beginnen en Zilina uiteindelijk proberen kapot te spelen."

Afgelopen zaterdag hanteerde Ajax uit bij FC Twente een andere, meer behoudende tactiek. Met succes, want Ajax won met 0-2, mede dankzij een treffer van Lindgren. ,,Zaterdag hebben we heel compact gespeeld", zei Lindgren. ,,In verdedigend opzicht was dit waarschijnlijk de beste wedstrijd van het seizoen. We hebben nu vier wedstrijden op rij gewonnen. Dat zorgt binnen de groep voor veel vertrouwen."

Voor het duel met MSK Zilina zijn nog kaarten verkrijgbaar.
Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop >>