Menu
Van Basten wil Ajax kampioen maken

Van Basten wil Ajax kampioen maken

Marco van Basten belegde maandagmiddag zijn eerste persconferentie als Ajax-coach. ,,Je merkt dat er bij Ajax echt behoefte aan succes is”, zei de trainer. ,,Wij gaan ons uiterste best doen om Ajax kampioen te maken.”

De primaire doelstelling is presteren op nationaal niveau. Maar goede resultaten in Europa zijn natuurlijk ook meer dan welkom. ,,We gaan kijken hoe ver we in de UEFA Cup kunnen komen”, zei Van Basten.

Van Basten leidde maandagochtend voor het eerst een training van Ajax 1. De trainer is tevreden over de selectie, al denkt hij dat er hier en daar nog wel wijzigingen zullen volgen. ,,We zijn heel erg blij dat we Sulemani en Cvitanich hebben kunnen aantrekken. En we hopen wel dat er minstens nog een verdediger bijkomt. Het liefst een type Jaap Stam.” De wens is een ervaren verdediger, maar Van Basten gaf ook toe dat er interesse is voor de jonge Braziliaan Henrique Adriano Buss. ,,Dat speelt”, aldus de voormalig bondscoach.

Ook verwacht Van Basten dat hij zijn selectie nog zal inkrimpen. ,,We stonden vandaag met dertig man op het trainingsveld. Mij lijkt het goed als de groep wordt teruggebracht tot ongeveer 24 man.” Tot die groep behoort ook Klaas Jan Huntelaar. ,,We gaan er vanuit dat hij gewoon bij Ajax blijft. Er is dus ook geen plan B gemaakt voor de spitspositie.” Naast de twee aanwinsten sprak Van Basten ook zijn lof uit over een andere 'aankoop'. ,,We zijn erg blij met de komst van Danny Blind. Hij is een echte Ajacied en weet precies wat er speelt in de voetbalwereld."

Van Basten werd op het trainingsveld enthousiast ontvangen door de Ajax-aanhang. ,,Dat is natuurlijk leuk. Het voelt ook echt goed om terug te zijn bij Ajax.”