Menu
Van Basten ziet kansen voor Ajax

Van Basten ziet kansen voor Ajax

Marco van Basten ziet kansen voor Ajax om de poulefase van de UEFA Cup door te komen. ,,Het is gunstig dat we de laatste wedstrijd thuis tegen Slavia Praag spelen. Dat kan een echt beslissingsduel worden.”

Van Basten ziet kansen in groep F. Van Basten ziet kansen in groep F.

,,Een interessante loting”, luidde de eerste reactie van de Ajax-trainer op de poule met Aston Villa, HSV, Slavia Praag en MSK Zilina. ,,Twee ploegen uit grote competities en twee ploegen uit minder grote competities. Wat wel opvalt is dat onze tegenstanders het momenteel goed doen in eigen land. En ik vind het leuk dat we tegen HSV spelen, een ploeg met een Nederlands tintje.”

Ajax speelt uit tegen HSV en Aston Villa, op papier de twee sterkste tegenstanders. MSK Zilina en Slavia Praag komen op bezoek in de ArenA. ,,Sportief gezien is dat gunstig”, aldus Van Basten. ,,Als je je thuiswedstrijden wint, heb je een redelijk grote kans om door te gaan. Wat dat betreft denk ik dat onze laatste wedstrijd, thuis tegen Slavia Praag, van cruciaal belang wordt.”

Voor Ajax is de naam Slavia Praag vooral verbonden met de uitschakeling afgelopen seizoen in de voorronde van de Champions League. Van Basten, die er afgelopen seizoen natuurlijk niet bij was, zou het niet erg vinden als er nog hier en daar sportieve wraakgevoelens leven binnen zijn selectie. ,,Dat zorgt ervoor dat iedereen in ieder geval gemotiveerd aan de aftrap verschijnt."

Donderdag 23 oktober Aston Villa FC - Ajax
Donderdag 6 november Ajax - MSK Zilina
Donderdag 27 november Hamburger SV - Ajax
Woensdag 17 december Ajax - Slavia Praag

LET OP: Wedstrijddata en tijden zijn altijd onder voorbehoud.