Menu
Van Bladeren: 'Wil dit seizoen minstens 15 duels keepen'

Van Bladeren: 'Wil dit seizoen minstens 15 duels keepen'

Stan van Bladeren stond vrijdag tegen Helmond Sport voor de 2e keer dit seizoen onder de lat bij Jong Ajax. De 19-jarige doelman is momenteel 5e keeper bij Ajax en moet zijn wedstrijden bij elkaar sprokkelen. Toch heeft Van Bladeren een duidelijke doelstelling voor komend seizoen: ,,Ik wil dit jaar minstens 15 duels gekeept hebben.”

Jong Ajax rekende eenvoudig af met Helmond Sport (1-4) en werd daardoor alleen koploper in de Jupiler League. ,,Ik ben zeer tevreden over de wedstrijd, ik vind dat we goed hebben gevoetbald. We kwamen er goed onderuit en hebben lekker ons eigen spelletje gespeeld", stelt Van Bladeren.

,,In de eerste helft voetbalden we al heel goed, ik moest veel uitkomen, maar dat was niet erg. In de tweede helft bleef het niveau net zo hoog als in de eerste helft. Doordat de ruimtes groter werden ging het makkelijker en liepen we uit naar 1-4.”

'Het was een onterechte strafschop'

Strafschop
Vlak voor rust veroorzaakte Van Bladeren een penalty. Nadat Deyovaisio Zeefuik de bal te kort terug had gekopt, profiteerde routiner Robert Braber van de uitkomende keeper. ,,Het was een onterechte strafschop, ik raakte de man niet. Ik zag dat ik de bal niet meer kon hebben, dus maakte ik mijzelf klein en trok alles in.”

Toch floot de scheidsrechter voor een strafschop. ,,Misschien had ik eerder moeten stoppen, maar om dat te bepalen moet ik eerst de beelden terugzien.”

45. 1-1. Helmond Sport komt op gelijke hoogte via een benutte penalty van Furhgill Zeldenrust. #heljaj

— AFC Ajax (@AFCAjax) 15 september 2017

5e doelman
Dit seizoen is Van Bladeren 5e keeper achter André Onana, Benjamin van Leer, Kostas Lamprou en Norbert Alblas. ,,Wanneer je bij Jong Ajax zit, weet je dat er mensen van het eerste elftal kunnen terugkomen", is de Voorhouter realistisch. ,,Het zijn stuk voor stuk topgozers, ik kan het onwijs goed met ze vinden. Ze zitten helaas wel voor me, dat is jammer.”

Maar Van Bladeren blijft positief. ,,Het enige wat ik kan doen is mijn best, ik doe er alles aan om het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken. Ik denk dat ik op dit moment blij mag zijn dat ik al 2 wedstrijden heb gespeeld. Ik hoop dat er alleen maar meer optredens volgen.”

Van Bladeren: ,,Zowel op de trainingen als in de wedstrijden gaat het lekker."
Van Bladeren: ,,Zowel op de trainingen als in de wedstrijden gaat het lekker."

Vorig seizoen maakte Van Bladeren deel uit van Ajax O19. Toen kwam de doelman niet aan veel speeltijd toe, Jeffrey de Lange kreeg vaak de voorkeur. ,,Vorig jaar ben ik teruggekomen van een zware blessure. Ik trainde ook niet heel goed, dus ik vond het terecht dat ik niet speelde. Dit seizoen ben ik voor mijn gevoel wél heel goed gestart. Zowel op de training als in wedstrijden gaat het lekker”,

Doelstelling
,,Ik wil dit seizoen minstens 15 duels gekeept hebben. Wedstrijden zijn toch het belangrijkst voor mijn ontwikkeling. Je voelt dan de echte spanning, met het publiek erbij.”

Lees ook: Jong Ajax lijstaanvoerder na winst in Helmond 

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto's: ProShots