Menu
Van Boekel & Makkelie arbiters bij laatste 2 competitieduels

Van Boekel & Makkelie arbiters bij laatste 2 competitieduels

Pol van Boekel is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter bij het thuisduel met FC Utrecht van zondag 12 mei. Drie dagen later, op woensdag 15 mei, neemt Danny Makkelie de leiding over de laatste competitiewedstrijd, uit tegen de Graafschap.

Ajax – FC Utrecht | 12 mei, 14:30 uur
Van Boekel wordt in de Johan Cruijff ArenA bijgestaan door assistent-scheidsrechters Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Christiaan Bax fungeert als 4e official en Björn Kuipers is de VAR. In Zeist wordt hij geassisteerd door Johan Balder.

De 43-jarige arbiter floot een maand geleden nog een Ajax-wedstrijd. Op 13 april leidde hij het thuisduel met Excelsior, dat door Ajax met 6-2 werd gewonnen. Klaas Jan Huntelaar was 3 keer trefzeker, Dusan Tadic 2 keer, en ook Kasper Dolberg schoot raak. Noussair Mazraoui werd door Van Boekel op de bon geslingerd.  

De Graafschap – Ajax | 15 mei, 19:30 uur
In Doetinchem wordt Danny Makkelie geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra. Edwin de Graaf is de 4e official. Jeroen Manschot is de VAR en wordt bijgestaan door zijn assistent Angelo Boonman.

Op 20 april van dit jaar had Makkelie als VAR een nadrukkelijke rol in het uitduel met FC Groningen. Doelpuntenmaker Klaas Jan Huntelaar ontving 2 maal geel, dus rood.

Lees ook: Trots op Ajax. Trots op Amsterdam
Bekijk ook: Head up, chest out

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots