Menu

Van Damme gaat knokken

Jelle van Damme tekende donderdagochtend een driejarig contract bij Ajax, met een optie voor nog eens twee jaar. De 18-jarige Belg, die een stage liep van drie maanden, was zeer verheugd: ,,Dit is fantastisch!", glunderde hij.

Toen Van Damme eind februari te horen kreeg dat hij bij Ajax stage mocht lopen, sprong hij een gat in de lucht. Ruim drie maanden later gaat zijn droom in vervulling: een contract bij Ajax.

Drie maanden geleden zei de linkerverdediger dat hij ging genieten, hij had immers niets te verliezen. In de afgelopen maanden groeide het gevoel dat hij in aanmerking zou kunnen komen voor een contract. ,, Ik had er een goed gevoel gevoel over. Tijdens de stage heb ik geen gesprek gehad met de trainer of de technisch directeur, maar het ging lekker. Meteen na afloop van de competitie zijn de onderhandelingen gestart."

,,Ik ga linksback of als centrale middenvelder spelen. We (Beenhakker en Van Damme, red.) hebben niet gesproken over een positie links op het middenveld. Mijn concurrenten zijn voornamelijk Chivu en John O'Brien denk ik. Ik verwacht wel dat ik een basisplaats kan veroveren. Door goed te trainen en hard te knokken, ga ik de concurrentiestrijd aan. Elke kans die ik krijg moet ik pakken".
,,Vanmiddag ga ik een paar huizen bekijken en zaterdag ga ik lekker op vakantie naar Spanje", vertelde de nuchtere Belg met een glimlach van oor tot oor.

De carriere van de Belgische jeugdinternational is het afgelopen jaar in een stroomversnelling geraakt. Van Lokeren verhuisde hij vorig jaar naar GBA, de club waar Ajax een meerderheidsbelang in heeft. Het was zijn eerste jaar als full-prof. Op 14 april maakte Van Damme al zijn debuut voor Ajax. In de uitwedstrijd tegen Sparta verving hij tien minuten voor tijd Chivu. Met Jong Ajax reikte hij tot de halve finales van de Amstel Cup.