Menu

Van Damme had 'positieve zenuwen'

Op de gezichten van de spelers was grote teleurstelling en vermoeidheid af te lezen. In de tweede Champions League-wedstrijd tegen Inter werd Ajax verslagen, ondanks dat de Amsterdammers het spel maakten.

De aanvoerder was afgepeigerd na afloop. Volgens Chivu had Ajax moeten profiteren van de kansen die ze kregen. ,,Ik weet niet hoe het kwam. Als je beter bent, zoals wij vandaag, moet je de kansen gewoon benutten. Een kans van hun was genoeg, helaas. Maar dat is nu niet meer belangrijk. We hebben deze wedstrijd verloren, maar er zijn er nog vier te gaan.”

Maarten Stekelenburg had tijdens de warming-up al last van zijn hamstring. ,,Er kwam een voorzetje. Ik sprong op en landde op mijn linkerbeen. Toen voelde ik al iets, aan de achterkant van mijn bovenbeen, mijn hamstring. Na twintig minuten in de wedstrijd gaf ik de bal mee aan Van der Meyde, ik stopte met lopen en zakte door mijn linkerbeen. Ik wist meteen dat ik niet verder kon. Nu voel ik een stekende pijn. Ik moet afwachten wat het is, morgen ga ik er in Amsterdam naar laten kijken. Het is balen dat we hebben verloren. Ik geloof dat ik in die twintig minuten maar drie ballen heb gehad. Ik hoopte dat we nog zouden winnen, of een gelijkspel zouden behalen. Dat was ook goed geweest voor deze wedstrijd. Maar het mocht niet zo zijn.”

Timmer, vervanger van Stekelenburg, vond het vooral sneu voor zijn collega. Ondanks het feit dat hij ´koud´ moest invallen had hij er geen problemen mee. ,,Ik ben nooit nerveus, nooit geweest ook. Ik heb al zoveel wedstrijden gespeeld. Het maakt me niet uit of ik vanaf het begin moet spelen, of later moet invallen. Maar het is natuurlijk wel moeilijker als je plotseling iemand moet vervangen”, aldus Timmer.

Jelle van Damme debuteerde tegen Inter op het hoogste niveau. ,,Ik had wel wat zenuwen, maar dat waren positieve zenuwen. Het ging goed, zoals het met het hele team goed ging. Het is jammer dat we niet gescoord hebben in de eerste helft. Koeman had vooraf gezegd dat ik rustig moest blijven en vooral simpel moest spelen. Naarmate de wedstrijd zou vorderen zou ik meer zelfvertrouwen krijgen. En dat gebeurde.” Hij zag het doelpunt niet aankomen. ,,Je weet dat het meteen gevaarlijk is als ze in het zestienmeter-gebied komen. Maar als iemand zo snel naar de eerste paal trekt, is dat heel moeilijk te verdedigen. Het was een mooie goal”, verzuchtte de Ajacied.

De doelpuntenmaker zelf erkende dat Inter wat geluk had met de uitslag. Crespo: ,,Ik vond dat Ajax heel goed speelde. Ik was er niet door verrast, want ik had de wedstrijd tegen Lyon gezien. Ik wil ze complimenteren met hun spel, ze hadden meer verdiend. Of ik geluk had dat ik nog bij die bal kon? Nee hoor, een spits moet zo'n doelpunt gewoon maken”, zei de Argentijn met een glimlach.