Menu
Van de Beek: als het shirt maar rood-wit is

Van de Beek: als het shirt maar rood-wit is

Donny van de Beek was maandagavond met een goal en een assist een van de uitblinkers bij Jong Ajax - FC Dordrecht (4-1). Of het nou Ajax 1, Ajax A1 of Jong Ajax is, overal drukt de middenvelder zijn stempel. ,,Als het shirt maar rood-wit is.”

Jong Ajax gaf maandag de eerste helft een ware voetbalshow weg tegen FC Dordrecht. Bij rust stond het team van Jaap Stam en Andries Ulderink al met 4-0 voor (eindstand 4-1). Donny van de Beek gaf de assist bij de openingsgoal van Viktor Fischer: een prachtpass. ,,Ik pakte de tweede bal goed op, en hij lag meteen perfect klaar. Ik zag Viktor gaan en gaf hem met mijn buitenkant. Hij maakte hem goed af, dat is heerlijk.”

Via Muric en Zivkovic liep Jong Ajax uit naar 3-0, Van de Beek zelf tekende voor de vierde Ajax-treffer. ,,Frenkie de Jong slalomde het halve veld over en gaf mij de bal. Ik schoot hem van afstand binnen. Die zat er goed in.”

Gebruik maken van kwaliteiten
Van de Beek scoorde woensdag nog voor Ajax A1 in de UEFA Youth League, zondag zat hij bij de selectie van het eerste en maandag schitterde hij bij Jong Ajax. ,,Ik ben achttien, het is belangrijk dat ik veel wedstrijden speel en niet alleen maar invalbeurten krijg. In welk team dat dan is, maakt me niet veel uit. Als het shirt maar rood-wit is. Ik probeer altijd alles te geven en gebruik te maken van mijn kwaliteiten: dan komt het wel goed.”

Naast Van de Beek speelde Robert Muric maandag ook een dijk van een wedstrijd. Van de Beek: ,,Hij legde zijn tegenstander drie keer in de luren, van zulke acties kan ik echt genieten. Robert heeft ontzettend veel kwaliteit. Hij moest even wennen bij Ajax, maar het komt er nu uit.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Erwin Spek
Uitblinkers Donny van de Beek en Robert Muric.
Uitblinkers Donny van de Beek en Robert Muric.