Menu
Van de Beek: 'Dit mag je een wonder noemen'

Van de Beek: 'Dit mag je een wonder noemen'

Donny van de Beek schetste even een beeld van de stemming in de Ajax-kleedkamer na het bereiken van de halve finale van de Europa League. In een notendop: het was een gekkenhuis.

,,De ontlading was niet normaal. Eerst met de fans in het uitvak, en vervolgens in de kleedkamer. Iedereen was door het dolle heen. Muziekje aan, zingen, schreeuwen en gek doen. Heerlijk. En eerlijk is eerlijk: we hadden in mentaal opzicht wel wat 'tikkies' gehad. Dit is een avond geworden om nooit te vergeten.”

,,Uiteindelijk mag je het best wel een wonder noemen”, vervolgt Van de Beek. ,,Al hebben we het natuurlijk zelf afgedwongen. Als je met tien man zo terugkomt en twee goals maakt, dan vind ik dat grote klasse.”

,,We hebben goede wissels en een brede selectie. Als er jongens moe zijn, moeten er anderen opstaan en spelen."
,,We hebben goede wissels en een brede selectie. Als er jongens moe zijn, moeten er anderen opstaan en spelen."

Van de Beek kreeg in de Veltins ArenA een masterclass volwassen worden in het Europese topvoetbal. ,,Dit is heel goed voor de ervaring van een jonge speler", bekende hij. ,,In dit soort wedstrijden kun je in de duels niet verzaken, en al helemaal niet met tien man. Dan moet je je persoonlijke duels winnen.”

'Geen makkelijke invalbeurt'
De middenvelder viel een kwartier voor tijd in, op een lastig moment. De stand was op dat moment 2-0 in het voordeel van Schalke 04. Ajax' zege uit de heenwedstrijd was daarmee door de thuisploeg weggepoetst. ,,Je wilt altijd invallen, vooral in zulk soort wedstrijden. Ik ben dus heel blij dat ik erin kwam. Maar ik begrijp wat je bedoelt. Het zijn niet de makkelijkste invalbeurten met tien man.”

📝 | Er gebeurde veel, héél veel in Gelsenkirchen. Lees het allemaal nog even rustig na!#UEL #schaja https://t.co/yaXltmP8x5

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 april 2017

Met 120 minuten in de benen gaat Ajax zich opmaken voor het volgende mooie affiche: PSV-uit. Van de Beek denkt niet dat de Ajacieden door de zware krachtsinspanning in het nadeel zijn. ,,Voor het gevoel is het, denk ik, juist heel goed uitgepakt. Het geeft alleen maar extra kracht. Bovendien hebben we al eerder laten zien dat we twee wedstrijden per week kunnen spelen. We hebben goede wissels en een brede selectie. Als er jongens moe zijn, moeten er anderen opstaan en spelen.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst