Menu
Van de Beek en Wöber azen op debuut, Ziyech terug bij Marokko

Van de Beek en Wöber azen op debuut, Ziyech terug bij Marokko

Een nieuwe interlandperiode breekt aan en dus verlaat een reeks Ajacieden de club om voor verschillende nationale teams uit te komen. Een overzicht van de Ajax-spelers die uitkomen tijdens tijdens WK en EK-kwalificatiewedstrijden.

Bondscoach Dick Advocaat heeft in de definitieve selectie van het Nederlands Elftal plaats voor drie Ajacieden. Matthijs de Ligt, Joël Veltman en debutant Donny van de Beek reizen met Oranje af naar Parijs waar Frankrijk in het Stade France donderdag om 20:45 uur de tegenstander is. Oranje heeft een goed resultaat nodig om zicht te houden op het WK van 2018 in Rusland. Frenkie de Jong meldt zich bij Jong Oranje. Justin Kluivert was aanvankelijk ook geselecteerd door Jong Oranje-bondscoach Art Langerer, maar de aanvaller haakt noodgedwongen af wegens een bovenbeenblessure.

Younes opnieuw bij Die Manschafft
Amin Younes maakt opnieuw deel uit van de selectie van het Duitste nationale elftal. Nadat de buitenspeler al minuten maakte tijdens de gewonnen Confederations Cup, heeft Joachim Löw opnieuw een plekje voor hem ingeruimd in zijn keurkorps. Duitsland ligt uitstekend op koers om zich te plaatsen voor het WK. Die Manschafft gaat ongeslagen aan kop in groep C en brengt vrijdag een bezoek aan nummer drie Tsjechië.

Amin Younes was nog trefzeker namens Duitsland op de Confederations Cup.
Amin Younes was nog trefzeker namens Duitsland op de Confederations Cup.

Na een verzoening met bondscoach Hérve Renard staat Hakim Ziyech voor een terugkeer bij de Marokkaanse nationale ploeg. In Rabat (Marokko) is Mali vrijdag de opponent. Na twee gelijke spelen zullen Ziyech en zijn teamgenoten gebrand zijn om de eerste overwinning bij te schrijven.

Schöne en Dolberg treffen Milik

Lasse Schöne en Kasper Dolberg zorgen voor Amsterdamse inbreng bij Denemarken. De twee Ajacieden nemen het vrijdag met de Denen in eigen huis op tegen koploper Polen. Oud Ajax-spits Arek Milik is van de partij bij de Polen. Denemarken kan een overwinning goed gebruiken. Het is in een strijd verwikkeld om de nummer 2 positie in groep E met Montenegro, beide landen staan voorlopig op 10 punten.

Maxmillian Wöber mag hopen op een debuut voor Oostenrijk. De 19-jarige verdediger is voor het eerst van de partij in de selectie van het Alpenland. Een krachtmeting met Wales staat vrijdag op het programma. Beide landen bevinden zich in de middenmoot van groep D met 8 punten.

Lees ook: Van de Beek maakt debuut in selectie Oranje
Bekijk ook: Highlights VVV-Venlo - Ajax

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst/Pro Shots