Menu
Van de Beek: 'Ik zat zenuwachtig op de tribune'

Van de Beek: 'Ik zat zenuwachtig op de tribune'

Donny van de Beek is terug. De middenvelder maakte zondag tegen PSV zijn rentree na ruim een maand blessureleed.

De wedstrijd in Eindhoven eindigde in 1-1. Van de Beek kreeg ruim 20 minuten. "Het was best pittig.
Op de trainingen voel ik me goed, maar een wedstrijd heeft toch een andere intensiteit. Ik zal een aantal duels nodig hebben om weer helemaal 100 procent te zijn. Ik zit nu op 70, 80 procent. Er zit nog rek in voor mijn gevoel."

Mooie ervaring tussen de Ajax-fans
In de tijd dat de middenvelder geblesseerd moest toekijken, nam hij de mogelijkheid om om een wedstrijd van Ajax te bekijken tussen de fans. Van de Beek keek naar Sparta - Ajax vanuit het uitvak. "Dat was leuk om een keer mee te maken. De fans leven er echt voor. Als je er tussen staat, besef je waar je altijd voor speelt. Maar ik hoop nu vooral alles op het veld mee te maken."

Donny in het uitvak 👌#spaaja pic.twitter.com/o9WCEWyY4s

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 1, 2019

Woensdag zal de 22-jarige Van de Beek waarschijnlijk opnieuw z'n opwachting maken in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De middenvelder kijkt uit naar dat duel. "Ik wil mezelf weer graag laten zien aan de mensen, omdat ik er even uit ben geweest. Ik ben gebrand om te vlammen. Voor mij is het ook heel goed om weer minuten te maken."

Focus op volledig herstel
Of Van de Beek ook direct aan de aftrap verschijnt tegen de Limburgers, laat hij in het midden. "Ik weet het eigenlijk niet. Ik heb nog niet met de trainer gesproken. Ik hoop het wel. Wat ik zeg, ik zal eerst weer helemaal fit moeten worden."

Bekijk ook: History in Goals: Ajax - Fortuna Sittard

Tekst en beeld: Ajax.nl