Menu
Van de Beek: 'Proberen het plezier erin te houden'

Van de Beek: 'Proberen het plezier erin te houden'

Donny van de Beek stond na afloop van de zege op VVV Venlo (4-1) tevreden in de catacomben. Maar ergens in zijn achterhoofd knaagde nog steeds de 3-0-nederlaag in Eindhoven. De Ajacied sprak met Ajax.nl over de turbulente week, de focus op de 2e plek en de zege in de ArenA.

De klap van afgelopen zondag was hard aangekomen, zo vertelt Van de Beek: ,,Het was na afloop super stil. Je baalt ontzetttend van het resultaat. Tijdens de busreis naar Amsterdam praat je ook niet met elkaar. De dagen daarna heb je het wat meer daarover, dan probeer je het met elkaar te bespreken."

,,De oudere jongens zoals Klaas Jan Huntelaar en Lasse Schöne praten extra en proberen het plezier erin te houden. Dat moet ook wel, een negatieve sfeer helpt niet. We probeerden de afgelopen dagen weer een beetje plezier te maken op de training, want zonder plezier gaat het niveau ook omlaag."

����️#ajavvvhttps://t.co/JPesINPcIq

— AFC Ajax (@AFCAjax) 19 april 2018

'Winnen voor de 2e plaats'
,,Vandaag moesten we ook gewoon winnen voor die 2e plaats", aldus Van de Beek. ,,De eerste helft was stroef, maar de tweede helft hebben we goed opgepakt. Het tempo lag veel hoger. Ik speelde zelf ook een redelijke wedstrijd, maar ik had wel een goaltje moeten maken, haha."

De 21-jarige Ajacied legt vervolgens uit hoe het was om in een 3-4-3-opstelling te spelen: ,,Soms was het wel wennen met 4 man op het middenveld. Er lag veel meer ruimte aan de linkerkant en in sommmige gevallen is het ook wel lekker, want je hebt namelijk meerdere afspeelmogelijkheden."

'Ik ga de stift zeker vaker proberen'
Van de Beek lacht als hem wordt gevraagd naar de stift in de 1e helft: ,,Ja, dat probeerde ik inderdaad... Het kon wel op dat moment, maar ik raakte 'm alleen niet helemaal top. Ik had de bal iets meer naar de 2e paal moeten stiften."

Waar hij aan moest denken? ,,Mijn treffer in de A1 thuis tegen Sparta, haha! Ik kijk altijd of de keeper ver voor zijn doel staat, maar deze was uit een moeilijkere hoek. Ik moest hem echt perfect raken. Maar ik ga het zeker vaker proberen", zo sluit de Ajacied af met een lach.

Three points, locked in! �� #ajavvv

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Bekijk ook: Ekkelenkamp: 'Het gaat heel snel'
Lees ook:
Liveblog: Ajax wint na achterstand ruim van VVV

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst