Menu
'Van de Beek toont kracht Amsterdamse reservebank'

'Van de Beek toont kracht Amsterdamse reservebank'

De kranten staan maandag vol over sc Heerenveen - Ajax. Veel lof gaat uit naar Donny van de Beek die met een slim steekpassje Davy Klaassen in staat stelde de winnende 0-1 te maken.

De Volkskrant prijst de invalbeurt van Van de Beek. 'Rijkgevuld is de klas jonge voetballers waarmee Ajax op herovering van de titel jaagt. Tiener Donny van de Beek verving zondag in Heerenveen miljoenenaankoop Ziyech, om fris en vrij in het hoofd het spel te versnellen en met een fijnzinnig passje op de scorende aanvoerder Klaassen de beslissing te forceren', schrijft de krant. 'Hij weet wat hij moet doen, hij kent de systemen, is tactisch sterk en technisch begaafd.'

Het sportkatern van De Telegraaf geeft aanvoerder Davy Klaassen een prominente foto in de krant met de headline: 'Klaassen lacht, Klaassen baalt', waarna de krant vermeldt: 'Davy Klaassen maakte de winnende treffer tijdens sc Heerenveen – Ajax, maar toch stond zijn gezicht na de wedstrijd op onweer. ,,Ik wil het er niet eens meer over hebben”, zei de aanvoerder, die vond dat hem een strafschop was onthouden”' Klaassen kreeg geel voor zijn 'schwalbe' en mist zodoende de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Trouw zoomt in op het ruime arsenaal aan goede spelers in de selectie van de Amsterdammers. 'Ajax achterhaalde gisteren Feyenoord aan kop, met een nog iets minder doelsaldo. Trainer Bosz lijkt meer mogelijkheden te hebben dan zijn concurrenten.'

'Even dacht Ajax alleen op kop te komen. Maar lang zal er niet getreurd zijn na Feyenoords 3-3” vermeldt het Algemeen Dagblad. Ook hier aandacht voor Van de Beek. 'Doorslaggevend passje van invaller Van de Beek toont kracht van Amsterdamse reservebank” luidt de kop die twee pagina`s bestrijkt. ',,Ik voel dat ik opschuif in de hiërarchie. Vorig jaar speelde ik meer, maar nu kan ik dwingender zijn”', zo wordt de jonge middenvelder geciteerd.

Tekst: Ajax.nl/Rob van Gelderen
Foto: Ajax.nl