Menu
Van de Beek tot medio 2018 Ajacied

Van de Beek tot medio 2018 Ajacied

Ajax heeft het contract van jeugdspeler Donny van de Beek verlengd. De bestaande overeenkomst van de jeugdinternational liep tot en met 30 juni 2017. De nieuwe en verbeterde verbintenis van de talentvolle middenvelder gaat in per 1 juli 2015 en kent een looptijd tot en met 30 juni 2018.

Van de Beek (Amersfoort, 18 april 1997) verblijft momenteel met Ajax 1 in Qatar. ,,Het is heel mooi dat de club zoveel vertrouwen in me uitspreekt", zegt hij. ,,Mijn doelen voor de toekomst? Zo snel mogelijk in het eerste staan, basisspeler worden. Ik heb er van gedroomd om speler van Ajax 1 te worden. Niet één keer, wel vaker. Letterlijk, dat ik scoor in de ArenA. Hopelijk kan ik zo snel mogelijk minuten maken in het eerste, maar ik moet eerst nog mijn debuut maken in Jong Ajax. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk te presteren, nu ook weer hier in Qatar.”

De nieuwe handtekening van Van de Beek stemt ook De Boer tevreden. ,,Een fantastisch signaal”, zegt de hoofdcoach. ,,Van zulke spelers wil je als Ajax zo lang mogelijk genieten. Ik denk dat hij kan uitgroeien tot een echte Ajax-voetballer. Hij is er nog niet natuurlijk. Donny moet nog de handelingssnelheid van een prof krijgen, maar hij past zich heel snel aan ons niveau aan.”

Van de Beek wordt vaak vergeleken met Davy Klaassen. De Boer kan zich daar wel in vinden. ,,Ze zijn allebei uit het goede hout gesneden. Ze zijn nooit tevreden, hebben scorend vermogen en draaien hun hand ook niet om voor verdedigend werk.”

Volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars past de contractverlenging van Van de Beek in de huidige filosofie van Ajax. ,,Het is belangrijk wat we hiermee uitstralen en waar we heen willen met Ajax: spelers uit de eigen opleiding langer binden aan Ajax. Het is fantastisch nieuws dat Donny van de Beek bijgetekend heeft. Hij is een jongen die door wil breken bij Ajax, en al een tijdje heeft meegetraind met het eerste elftal."

De formele ondertekening vindt later plaats in Amsterdam.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees