Menu
Van de Beek: 'We bleven maar driehoekjes maken'

Van de Beek: 'We bleven maar driehoekjes maken'

Jong Ajax won vrijdagavond met speels gemak bij kampioen VVV-Venlo, en de combinaties op het middenveld waren voor elke voetballiefhebber een lust voor het oog. Uitblinker Donny van de Beek had ook op het veld genoten: ,,We bleven maar driehoekjes maken."

Van de Beek stipte wel direct aan dat Jong Ajax met aardig wat spelers uit het eerste elftal speelde: ,,Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen, al heb ik natuurlijk lang niet alles gespeeld. Maar ik moet er wel bij zeggen dat we ook met een hele goede selectie zijn gekomen, met veel jongens uit het eerste. Dan zijn we ook verplicht om te winnen van VVV."

Plezier
Had Van de Beek het verwacht, zo makkelijk winnen bij de kampioen? ,,Vooraf wel als we met z'n allen de goede instelling en inzet hadden, en ook plezier uitstralen. Dat deden we ook, vond ik. Voor sommige jongens was het misschien lastig om in Jong Ajax te voetballen, omdat ze al in de top hebben gespeeld en het misschien lastig is om dan in de Jupiler League te spelen. Ik denk dat ze het goed invulden en hebben bewezen dat ze hier eigenlijk niet thuishoren."

65. En het is 1-4! Vaclav Cerny staat behoorlijk vrij in het strafschopgebied en knalt heerlijk binnen! #vvvjaj

— AFC Ajax (@AFCAjax) 28 april 2017

De plotselinge rode kaart voor Zeefuik en penalty leek nog een hete tweede helft op te leveren: ,,Ik had verwacht dat het na de 1-3 nog wel moeilijk zou worden, maar ook met tien man bleven we voetballen en driehoekjes maken. Daar zijn we goed in. Ik denk dat we door ons positiespel hier hebben gewonnen, we hebben amper de lange bal gespeeld. En door alleen maar driehoekjes te maken, zag je bij VVV de frustratie. We gingen op een gegeven moment misschien te mooi voetballen, met alleen maar hakjes. Dan moet je oppassen dat je geen schoppen krijgt, want dat is zonde. We hadden er wel nog een paar bij moeten prikken, maar ik denk dat 1-4 ook een mooie uitslag is."

Complimenten van Donny
We hadden vandaag gewoon een heel goed team", aldus Van de Beek, ,,en je hebt nou eenmaal niet altijd hetzelfde team. Maar als ik zie hoe al die jongens die het hele seizoen voor Jong Ajax spelen het gedaan hebben, mijn complimenten. Ik denk dat ze hele grote stappen hebben gezet dit jaar."

Waar Jong Ajax vrijdag het seizoen afsluit tegen SC Cambuur, staat er voor Van de Beek eerst nog iets belangrijkers op het programma:,,Woensdag een grote wedstrijd, daar heb ik heel veel zin in. Als we zo spelen als in de thuiswedstrijden tegen Feyenoord en Schalke 04 kunnen we het Lyon heel erg lastig maken."

Lees ook: Jong Ajax geeft voetbalshow weg bij kampioen VVV-Venlo

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto: Proshots/Joep Leenen