Menu
Van de Westeringh: 'Doel is basisplaats bij Ajax en daarna Nederlands elftal halen'

Van de Westeringh: 'Doel is basisplaats bij Ajax en daarna Nederlands elftal halen'

In de Talent Tuesday Show voor de 2e keer dit seizoen een vrouw. Na Soraya Verhoeve is het nu de beurt aan Kirsten van de Westeringh, speelster van het Ajax Vrouwen Talententeam. “Ik ben van oorsprong aanvallende middenvelder, de positie waarop ik het liefst speel. Bij Ajax speel ik ook als links- of rechtsbuiten.

Van de Westeringh is bezig aan haar debuutseizoen in Amsterdam en kwam al tot enkele optredens in de hoofdmacht van de Ajax Vrouwen. “Je wilt gewoon in het 1e komen. Als je dan de kans krijgt om minuten te maken, dan ben je wel enorm blij.”

Anouk Hoogendijk
De 17-jarige aanvallend ingestelde speelster heeft al een aardige fanbase opgebouwd. Niet alleen vanwege haar prestaties binnen de lijnen, maar ook vanwege activiteiten buiten het voetbal. Ze is een actief vlogster. Vanwege haar looks wordt ze regelmatig vergeleken met Anouk Hoogendijk.

“Je bent zeker niet de 1e. Ik heb het wel vaker gehoord. Een leuk compliment, maar ik wil gewoon Kirsten van de Westeringh zijn.” Iemand die grote doelen heeft."Ik hoop eerst een basisplaats bij de Ajax Vrouwen te veroveren, hopelijk binnen 1 of 2 jaar. Een ander doel is om het Nederlands elftal te halen. En ik wil sowieso naar het buitenland."

Benieuwd naar de hele aflevering? Bekijk het hieronder!

Tekst en beeld: Ajax.nl