Menu
Van den Abbeele en Ubachs completeren Ajax Vrouwen

Van den Abbeele en Ubachs completeren Ajax Vrouwen

Het Europees Kampioenschap is in volle gang, maar bij de Ajax Vrouwen is het vizier alweer gericht op het komende seizoen. Twee nieuwe versterkingen completeren de definitieve spelerslijst, het gaat om Nicky van den Abbeele en Marieke Ubachs.

Van den Abbeele (23) maakt de overstap van Anderlecht naar de Ajax Vrouwen. De middenvelder doet momenteel met België mee aan het EK, maar kwam in het openingsduel (1-0-nederlaag tegen Denemarken) niet in actie. ,,Ik ken Nicky nog uit de tijd dat ze voor Brugge uitkwam en wij regelmatig tegen haar speelden", licht trainer Benno Nihom toe. ,,In onze selectie misten wij nog precies zo'n type: een allround verdediger die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan. Ze heeft, net als onze andere Belgische, Davina Philtjens, een winnaarsmentaliteit en het is wel grappig dat onze twee Belgen die karaktereigenschap meebrengen."

Schorsing Sarasola
Met keeper Marieke Ubachs (23) haalt de landskampioen een oude bekende in huis. Zij speelde van 2012 tot 2015 in het shirt van Ajax, keepte een seizoen bij FC Twente en na een seizoen niet gevoetbald te hebben, keert Ubachs nu dus weer terug op het oude nest. Nihom: ,,Met de schorsing van Eli Sarasola voor zeven competitiewedstrijden, waren we genoodzaakt een keeper aan te trekken die er gelijk staat. Ik ken de kwaliteiten van Marieke en met haar halen we wel een speelster in huis met Champions League-ervaring. Eli zal voor ons in de Champions League keepen en Marieke gaat met Lize Kop uitmaken wie in de Eredivisie gaat keepen."

Eerder versterke Ajax zich al met Sisca Folkertsma, Stefanie van der Gragt, Toni Payne, Kay-lee de Sanders, Lize Kop, Linda Bakker en Lindsey Keizerweerd. ,,Ik ben echt ontzettend blij met hoe deze transferzomer is verlopen", besluit Nihom. ,,We hebben de speelsters die zijn vertrokken, goed kunnen opvangen."

Dit kleurrijke zestal nam afscheid van de Ajax Vrouwen. Betsy Hassett vervolgt haar carriere in IJsland.
Dit kleurrijke zestal nam afscheid van de Ajax Vrouwen. Betsy Hassett vervolgt haar carriere in IJsland.

Afscheid
De nieuwe speelsters vullen het gat in dat is ontstaan door het vertrek van een zevental Ajacieden.
Daphne Koster, Anouk Hoogendijk, Marlous Pieëte en Dominique Vugts stoppen met profvoetbal. Paulina Quaye (Telstar), Lauren Delleman (ADO Den Haag) en Betsy Hassett (IJsland) verlaten Ajax voor een nieuw avontuur.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees