Menu

Van den Ban en De Cler stand-by voor Olympisch elftal

Tim de Cler - Foto Gerard van Hees Ajax-doelman Serge van den Ban is toegevoegd aan de stand-by lijst van het Olympisch team voor het EK, dat maandag begint. Jong Oranje kan zich daar plaatsen voor de Olympisch Spelen in Sydney. Zijn clubgenoot Tim de Cler stond al op de lijst net als Davy Zafarin van Roda. Dat verklaart waarom De Cler niet meereisde met Ajax naar China.

Richard Knopper en John Nieuwenburg bleven ook in Amsterdam achter. De Ajacieden maken 'gewoon'deel uit de van de selectie, die donderdag vertrekt naar het eindtoernooi in Slowakije. Het Europees toernooi van landenteams onder 21 jaar dat van 27 mei tot 4 juni wordt gehouden.

Naast de Europese titel zijn in Slowakije ook 4 tickets naar Sydney te verdienen. Alleen als Engeland bij de eerste vier eindigt, (de Britten kunnen zich niet plaatsen omdat zij deel uit maken van het Verenigd Koninkrijk), plaatst de nummer vijf zich voor Sydney.

Programma Groep A
27/05 Kroatie - Nederland (18.00 uur)
29/05 Tsjechie - Nederland (19.00 uur)
01/06 Nederland - Spanje (20.30 uur)

In groep B komen Italie, Engeland, Slowakije en Turkije uit.

Selectie
Mark van Bommel,Wilfred Bouma (PSV),Pascal Bosschaart,John de Jong,Dirk Kuijt (FC Utrecht),Anthony Lurling (Heerenveen),John Nieuwenburg, Richard Knopper (Ajax),Jan Vennegoor of Hesselink,Cees Paauwe (FC Twente),Kevin Hofland (Fortuna),Victor Sikora,Peter Wisgerhof (Vitesse),Tom van der Leegte, Tim Cornelisse (RKC),Humphrey Rudge (Roda),Mark Zegers (Excelsior),Ellery Cairo (Feyenoord),Niels Oude Kamphuis (Schalke 04) en Kiki Musampa (Malaga).