Menu

Van den Bergh doet Den Bosch das om

Met twee treffers had oud-Ajacied Dave van den Bergh een belangrijk aandeel in de 0-3 nederlaag die FC Den Bosch leed tegen FC Utrecht. Daardoor degradeerde de Brabantse formatie na een jaar eredivisie terug naar de eerste divisie. Wat andere voormalige Ajacieden deden lees je hier.

De Graafschap redde zo op de slotdag het vege lijf. Voorlopig althans. De ploeg van Milan Berck Beelenkamp en invaller Michael van der Kruis moet in de nacompetitie wel beter gaan spelen, anders wordt degradatie alsnog een feit. Voor Vitesse scoorde invaller en oud-Ajacied Fred Benson en daarmee zette hij de Arnhemmers naast De Graafschap dat wel op voorsprong was gekomen. Amoah scoorde de winnende voor Vitesse, waarbij Youssouf Hersi en Yakubu in de basis stonden.

FC Den Bosch vliegt dus door de 0-3 nederlaag tegen FC Utrecht per ommegaande uit de hoogste divisie van het voetbal. Behalve de tweevoudig doelpuntenmaker Dave van den Bergh speelden ook de voormalige Ajacieden Dwight Tiendalli, Sander Keller, Hans van de Haar, Darl Douglas en Michael Mols bij FC Utrecht mee.

Het teleurstellende NAC - vijftiende op de eindranglijst - verloor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in elk geval niet, doordat Cornelisse in de laatste minuut de gelijkmaker wist te maken. FC Twente, met Jason Culina in de basis en de geblesseerde Sander Boschker niet op het veld, was op voorsprong gekomen door Blaise N'Kufo. De Tukkers eindigden op een prachtige zesde plaats, die helaas voor Twente net geen recht geeft op Europees voetbal.

Heerenveen wilde met fraai spel afscheid nemen van het thuispubliek. De aanvallen volgden elkaar in hoog tempo op. Het was evenwel NEC, met José Valencia in de basis, dat op voorsprong kwam. Een paar minuten nadat bij sc Heerenveen Victor Sikora voor Mika Väyrynen in het veld kwam, boog de Friese formatie de achterstand om in een 2-1 overwinning. Met een vijfde plaats in de eindrangschikking plaatst Heerenveen zich wel voor Europees voetbal.

Kevin Bobson had een belangrijk aandeel in de 3-0 zege van Willem II op RKC Waalwijk. De oud-Ajacied scoorde het tweede doelpunt. Martijn Reuser had een basisplaats en Michel Kreek viel in. RKC speelde met Thomas Vermaelen, Randy Rustenberg in de basis en Didi Longuet en Ferdi Elmas vielen in.

Cedric van der Gun leek zijn ADO Den Haag terug in de race te brengen tegen Feyenoord. Hij tekende voor de 4-2 na een 4-0 achterstand. Maar de voormalig Ajacied kon geen ijzer met handen breken, want Feyenoord liep uit naar een 6-3 overwinning.

Voor AZ duurde het seizoen een maandje te lang. De Alkmaarders verloren voor het eerst een thuiswedstrijd. RBC, de ploeg die nog nacompetitie moet gaan spelen, won met 1-3 van het team van oud-Ajacieden Henk Timmer, Tim de Cler, Olaf Lindenbergh en Denny Landzaat. RBC, dat speelde met onder andere Danny Hesp in de verdediging, bouwde de 0-2 ruststand uit naar een 1-3 overwinning.