Menu
Van den Bighelaar: 'Laten zien dat we Ajax zijn!'

Van den Bighelaar: 'Laten zien dat we Ajax zijn!'

Rigas Futbola Skola is dinsdag de eerste tegenstander in de kwalificatie voor de UEFA Women’s Champions League voor de Ajax Vrouwen. Marjolijn van den Bighelaar is een van de Ajacieden die voor de doelpunten moet zorgen aan Amsterdamse zijde. De spits gelooft in de kansen van Ajax. ,,Een vroege treffer tegen Rigas zou het team een boost geven”, aldus Van den Bighelaar.

Hoe is de voorbereiding bij jou gegaan?
,,Bij mij prima. Ik merk wel dat ik de ballen op een andere manier ingespeeld krijg. Dit komt doordat we op een andere manier zijn gaan spelen. Elke trainer heeft zijn tactiek en daar hebben we flink op getraind. Ik ben ervan overtuigd dat deze speelwijze bij ons past. Daarnaast heb ik ook geen blessure gehad, dat is altijd het belangrijkste in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.”

Van de Bighelaar in actie in de voorbereiding tegen Ter Leede.
Van de Bighelaar in actie in de voorbereiding tegen Ter Leede.

Zojuist de eerste training gehad in Estland. Hoe beviel het?
,,Goed, ik heb lekker getraind. Het veld lag er prima bij, het was niet té nat ondanks de regen. Het is een lekker gevoel dat je het gras weer kunt ruiken met de gedachten dat je wedstrijden voor de boeg hebt.”

,,Daarnaast vind ik het erg fijn dat het trainingsveld dichtbij het hotel is. In plaats van een halfuur met de bus lopen we nu vijf minuutjes. Ook met het weer hadden we het slechter kunnen treffen, het is te vergelijken met Nederland qua wisselvalligheid. Ook het hotel bevalt me erg goed, het eten is lekker en ik voel me gelijk op mijn gemak in mijn hotelkamer. Kortom, Estland is niet zo verkeerd.”

Van de Bighelaar: 'We moeten laten zien dat we Ajax zijn'
Van de Bighelaar: 'We moeten laten zien dat we Ajax zijn'

Wat vind je van Estland?
,,Ik was voor deze trip nog nooit in Estland geweest. Ik vind het een mooi land, ik houd sowieso van de natuur. Aangezien ik wel gewend ben om in een dorp te wonen, is het herkenbaar qua omgeving.”

Vandaag staat de eerste wedstrijd op het programma. Had je ooit van tegenstander Rigas Futbola Skola gehoord?
,,Eerlijk gezegd niet.”

Weet je inmiddels al wat meer van de tegenstander?
,,Onze staf heeft erg goed z'n huiswerk gedaan. Ze hebben veel beelden van Rigas bekeken waardoor we ons bij de training al goed konden voorbereiden. Ik verwacht dat ze veel de lange bal zullen hanteren. Ik denk dat wij voetballend meer kwaliteit hebben, maar dat wil niets zeggen. Elke wedstrijd is er één op zich. Als wij doen waar we goed in zijn, moet het goedkomen.”

Ajax - Rigas Futbola Skola begint dinsdag om 12:00 uur lokale tijd (11:00 NL).
Ajax - Rigas Futbola Skola begint dinsdag om 12:00 uur lokale tijd (11:00 NL).

Wat verwacht je van de wedstrijd?
,,Ik verwacht dat we de bovenliggende partij zullen zijn. Het is, net zoals in elke wedstrijd, belangrijk om vroeg te scoren. Dat maakt het een stuk makkelijker, het geeft het team een boost. Vooral tegen ploegen die flink terugzakken. Anders kan je tegen een muur komen te spelen waar moeilijk doorheen is te komen.”

,,We willen hier drie wedstrijden gaan winnen. Als we dat doen tegen Rigas ben ik sowieso tevreden, de drie punten zijn het belangrijkst. We moeten laten zien dat we Ajax zijn.”

Is er meer wedstrijdspanning dan bij een normale competitiewedstrijd?
,,Ik ervaar dat zelf niet zo en voel het ook niet in de groep. We weten dat we hier zijn om te presteren. Ik ga op tijd naar bed omdat ik weet dat ik een belangrijke wedstrijd heb. Op een trainingskamp ben je dingen aan het oefenen, maar nu moet het gewoon kloppen. Het moet gebeuren!”

Wat zijn je verwachtingen van het kwalificatietoernooi?
,,Uiteraard zijn we hier gekomen met de insteek om door te gaan. Van Ajax mogen we dat ook wel verwachten. Ik denk dat we het tegen Standard Luik het lastigste gaan krijgen, zij zullen het meeste tegenstand leveren.”

Tekst: Ajax.nl/Dries Govers
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst & Dries Govers