Menu
Van den Boog blij met 'geweldige deal'

Van den Boog blij met 'geweldige deal'

Nadat de onderhandelingen tussen Ajax en Liverpool over de transfer van Luis Suarez vrijdagmiddag succesvol waren afgerond kwam Rik van den Boog naar de Amsterdam ArenA. De algemeen directeur van Ajax spreekt over een geweldige deal, maar zal als supporter Suarez gaan missen.

Van den Boog stond vrijdagavond met een tweeledig gevoel voor de camera van Ajax TV. ,,Het is eigenlijk gek dat je geen vreugdedans maakt”, sprak de algemeen directeur in reactie op de overgang van Suarez. ,,We hebben een geweldige deal gemaakt, zeker in deze moeilijke economische tijden. Maar als supporter doet het gewoon pijn. Aan de andere kant: Luis wilde dit graag. We hebben er veel met elkaar over gesproken. Ik ben blij voor hem dat het nu zo ver is.”

Over de opbouw van het totaalbedrag van maximaal 26,5 miljoen euro zei Van den Boog: ,,Het is fantastisch dat we zoveel geld binnenkrijgen. Zeker als je kijkt waar we de onderhandelingen begonnen. Het hele bedrag komt binnen. Als Luis gewoon speelt, krijgen we alles. Slechts een klein deel bestaat uit bonussen, het overgrote deel van het bedrag staat vast.”

Luis Suarez scoorde op 8 januari zijn laatste twee goals voor Ajax in het oefenduel met HSV. Luis Suarez scoorde op 8 januari zijn laatste twee goals voor Ajax in het oefenduel met HSV.

Van den Boog: ,,Luis is speciaal. Hij heeft ons in de afgelopen drieënhalf jaar heel veel goals en assists gegeven. Hij is een straatvechter en heeft zich altijd voor de volle honderd procent voor Ajax ingezet. Daar nam hij zijn medespelers ook in mee. Als Luis in het veld stond, gebeurde er altijd wat. Hij verzaakte nooit, ook niet als hij met het nationale team van Uruguay weer eens de halve wereld was rondgevlogen.”

Over de sportieve erfenis die Suarez achterlaat maakt Van den Boog zich geen zorgen. ,,Er staan altijd spelers op als er iemand weggaat. Zo ging het een paar jaar geleden ook toen Klaas Jan Huntelaar vertrok. Op dat moment stond Luis op. Je ziet nu de afgelopen weken Miralem Sulejmani opstaan. En daarmee wil ik anderen uiteraard niet tekort doen. ” Over de komst van een mogelijke nieuwe speler zei Van den Boog. ,,Als we nog een vervanger gaan halen, betalen we daar de prijs voor die de speler waard is. We gaan niet mee in de gekte. En vergeet niet: met Mounir El Hamdaoui en Dario Cvitanich hebben we natuurlijk nog gewoon twee geweldige spitsen in huis.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst