Menu
Van den Boog en De Boer leggen krans

Van den Boog en De Boer leggen krans

Rik van den Boog en Frank de Boer hebben dinsdag namens Ajax een krans gelegd bij de jaarlijkse sportherdenking bij het Olympisch Stadion. De algemeen directeur van Ajax en de trainer van Ajax A1 droegen daarbij mee aan de herdenking van de mensen uit de sportwereld die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

De jaarlijkse sportherdenking bij het Olympisch Stadion is een initiatief van het Comité Sportherdenking 4 mei Olympisch Stadion in samenwerking met de Sportraad Amsterdam en het Amsterdams 4 en 5 mei Comité.

Het thema dit jaar was atletiek in de oorlog, waarbij onder meer de kinderen van Adriaan van Paulen aanwezig waren. Zoals altijd deed ook Ajax mee aan de herdenking, waarbij dit jaar een krans werd gelegd door Frank de Boer en Rik van den Boog. Na afloop was er ‘Voetballen voor 2 minuten stilte’.

Sinds 2005 wordt er op 4 mei bij het Olympisch Stadion een bijeenkomst gehouden om stil te staan bij de gevolgen van de oorlog voor de Nederlandse sport. Dit jaar werd er tijdens de herdenking gesproken door Erica Terpstra (voorzitter NOC*NSF), Lodewijk Asscher (waarnemend burgemeester Amsterdam) en Paul Slettenhaar (stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Zuid).

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Sinds 2005 wordt er bij het Olympisch Stadion jaarlijks een herdenking voor omgekomen sporters gehouden. Sinds 2005 wordt er bij het Olympisch Stadion jaarlijks een herdenking voor omgekomen sporters gehouden.
De Boer en Van den Boog legden namens Ajax een krans. De Boer en Van den Boog legden namens Ajax een krans.
Ook Olympisch kampioen Sauerbreij legde een krans. Ook Olympisch kampioen Sauerbreij legde een krans.
Op de eerste rij het Comité Sportherdenking 4 mei. De sprekers waren Erica Terpstra, Lodewijk Asscher en Paul Slettenhaar. Op de eerste rij het Comité Sportherdenking 4 mei. De sprekers waren Erica Terpstra, Lodewijk Asscher en Paul Slettenhaar.