Menu

Van den Brom en Grim aan de slag

De begroeting tussen Sonny Silooy en John van den Brom was in de catacomben van de Toekomst allerhartelijkst. De nieuwe trainer van Jong Ajax is terug bij de club waar hij eens speelde. ,,Dat was één van de twee voordelen voor mij", aldus de kersverse Ajax-trainer. ,,De andere was dat ik al ervaring heb met het trainen van senioren." Van den Brom gaat Jong Ajax samen trainen met Fred Grim.

Van den Brom en Grim waren vorige week in het trainingskamp van Jong Ajax in Schoorl al van de partij. ,,Dat hebben we als heel prettig ervaren", aldus het trainersduo. ,,We zijn met zijn vieren - Marco van Basten, John van 't Schip, Fred en ik - bij de training betrokken geweest. Daar kon ik de jongens een beetje leren kennen en vooral kijken naar hun manier van trainen. Die wijkt niet af van onze ideeën."

Fred Grim ondersteunt Van den Brom dit seizoen: ,,Wij kennen elkaar goed. In het seizoen 1994-1995 hebben we samen gespeeld bij Ajax en daarna hebben we vriendschappelijk contact gehouden. Dat is een pré als je een duo gaat vormen."

,,Als je kan kiezen dan kies je iemand van wie je weet wat je aan hem hebt", vult Van den Brom aan. ,,Die je respecteert en vertrouwt."

Van den Brom werd twee weken geleden door technisch directeur Van Gaal gebeld voor de functie. ,,Een paar dagen later hebben we een gesprek gehad om te merken of het gevoel uit het verleden er nog was. Of de manier van denken en de filosofie nog hetzelfde was."

Fred Grim zou al bij de technische staf van Jong Ajax komen om de keepers te trainen. Zijn taken worden door het vertrek van Van Basten en Van 't Schip uitgebreid. ,,We gaan het lekker samen doen", aldus Van den Brom, die een jaar de amateurs van Bennekom onder zijn hoede had.

Dat hij trainer zou worden stond overigens al vroeg vast. ,,Ik heb mijn trainersdiploma al in 1992 gehaald. Dus ik wist het al een tijdje." Jong Ajax past dan ook helemaal in de ambitie van de trainer. ,,Het is een leuke groep, een goede groep. We praten over Ajax dus dan weet je dat het over kwalitatief goede spelers gaat. Dat gevoel is vorige week en vandaag bevestigd."

Van den Brom en Grim zijn wel met een erfenis opgezadeld. Vorig jaar won Jong Ajax de dubbel en was het Amstel-Cupavontuur pas over na een nipte nederlaag tegen eredivisionist FC Twente. ,,Zo zie ik het niet", aldus Van den Brom. ,,Het kampioenschap en de bekerwinst zijn natuurlijk heel leuk voor het team, maar we beginnen dit seizoen weer opnieuw. Het hoogste doel is de doorstroming. We moeten scherp blijven en de ontwikkeling van de spelers afwachten."

,,De grootste uitdaging is dat we in deze volwaardige groep zoveel mogelijk de individuele kwaliteiten kunnen bundelen", aldus Van den Brom die enthousiast zijn uitdaging aan gaat en komende zaterdag al voor zijn eerste grote klus staat: de bekerwedstrijd bij Rohda Raalte.