Menu
Van der Gragt en Van der Most winnen last-minute met Oranje

Van der Gragt en Van der Most winnen last-minute met Oranje

De Oranje Leeuwinnen zijn de WK-kwalificatie dinsdagavond begonnen met een last-minute-zege. Het thuisduel tegen Noorwegen leek op een doelpuntloze remise af te stevenen, maar Vivianne Miedema besliste in blessuretijd anders: 1-0. Verdedigers Stefanie van der Gragt en Liza van der Most kwamen 90 minuten in actie. Voor de wedstrijd werd Daphne Koster door de KNVB in het zonnetje gezet en benoemd tot bondsridder.

Voor de Oranje Leeuwinnen was het de 2e wedstrijd na de spectaculaire winst op het EK in eigen land. Donderdag werd al in oefenverband gewonnen bij Oostenrijk (0-2). Tegen Noorwegen ging het voor het eerst om het 'echie'. Desiree van Lunteren (hamstring) en Sisca Folkertsma (ziek) waren niet van de partij.

Cruciale redding doelvrouw Van Veenendaal
Oranje begon furieus, maar wist ondanks een overwicht en een aantal kansen niet tot scoren te komen. In het 2e bedrijf kregen de Noren een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na hands van Shanice van der Sanden ging de bal op de stip. Keeper Sari van Veenendaal stak haar teamgenoot de helpende hand toe door vervolgens de penalty te stoppen. Het bleek een cruciale redding. Zeker toen Miedema in de extra tijd een steekpass gaf die door iedereen werd gemist: 1-0.

Voor Noorwegen, de aanvankelijke koploper van groep 3, was het het 1e puntenverlies na 2 zeges. Nederland speelde zoals gezegd pas zijn 1e duel.

I am very proud to be appointed as @officialknvb 'Bondsridder' today! Thank you very much. It was a pleasure to be part of the @oranjeleeuwinnen for such a long time 🇳🇱 #knvb #oranjeleeuwinnen #thankyou

Een bericht gedeeld door Daphne Koster (@kosterdaphne) op

Lees ook: Philtjens blijft met Belgische voetbalvrouwen op WK-koers

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Archiefbeeld: Pro Shots