Menu
Van der Gragt productief in WK-kwalificatie

Van der Gragt productief in WK-kwalificatie

Het Nederlands vrouwenelftal heeft het 2e WK-kwalificatieduel eenvoudig gewonnen. Op bezoek bij Slowakije eindigde de wedstrijd na een 0-3-ruststand in een 0-5-zege. De Ajax Vrouwen Desiree van Lunteren en Stefanie van der Gragt mochten in de basis starten. Van der Gragt opende en sloot de score.

In het tweede kwalificatieduel had Oranje helemaal niets te duchten van Slowakije. Slechts twee momenten waren de gastvrouwen gevaarlijk, maar verder speelde het duel zich volledig af op Slowaakse helft. Al rap kwam de Europees kampioen op voorsprong door een prima kopbal van Stefanie van der Gragt.

GOAL! Stefanie van der Gragt kopt raak uit een corner: 0-1! #SLONED pic.twitter.com/R4MJNpPqNR

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 24 november 2017

Een fraaie vrije trap van Sherida Spitse betekende in de 42e minuut 0-2 en Vivianne Miedema schoot net voor rust de 0-3 binnen. Ook na de hervatting scoorde de spits weer. Desiree van Lunteren speelde net als Stefanie van der Gragt de hele wedstrijd. Van der Gragt zette de kroon op het duel door in de blessuretijd de vijfde Nederlandse treffer binnen te koppen.

Zo boekte Oranje op een onwillige tegenstander een keurige zege, maar hadden de speelsters liever een hogere uitslag gezien. Dinsdag wacht in Nijmegen Ierland voor het derde WK-kwalificatieduel.

Tekst: Ajax.nl
Archiefbeeld: Proshots