Menu

Van der Gun en Obodai al op Ajax-training

Cedric van der Gun en Anthony Obodai waren de 'nieuwe' gezichten maandagochtend op de training. De spelers zijn speciaal voor de oefenwedstrijd tegen het Nederlands Elftal nu al bij de groep gehaald.

Het groepje Ajacieden dat deze maandagochtend op de training verscheen, was niet groter dan twaalf man. De andere selectieleden zijn allen met hun nationale ploegen op pad. Maar Andy van der Meyde was er nog wel. Hij laat de wedstrijd tegen Wit-Rusland voor wat die is. ,,Ik wacht de geboorte af van mijn kindje. Het is de eerste, dus daar wil ik wel bij zijn", aldus de rechtsbuiten.

Opvallend was dat Cedric van der Gun en Anthony Obodai alweer bij Ajax op het veld stonden. De spelers waren verhuurd aan respectievelijk Willem II en GBA. ,,Dat met het oog op de oefenwedstrijd tegen Oranje", aldus trainer Ronald Koeman. ,,Ik haal er waarschijnlijk ook nog twee A-junioren bij, voor het geval dat." De trainer, die zondagmiddag nog tot trainer van het jaar was uitgeroepen door de profvoetballers van Nederland, verwacht dat Stefano Seedorf ook zijn opwachting kan maken. In tegenstelling tot Wamberto. ,,Op de training doet Wamberto mee. Dat kan omdat je daar meer bij nadenkt. Een wedstrijd is toch heel anders."

Als slot van de training werd er een partij gespeeld tussen geel en wit, zes tegen zes. Van der Meyde, Boukhari, Pienaar, Maxwell en Obodai vormden samen met afwisselend Timmer en Zwinkels team geel. Van der Gun, Wamberto (Seedorf), Akachar, Valencia en Kujala waren de tegenpartij. Het verschil in score was na afloop groot. Geel had weinig heel gelaten van de opponent. Seedorf schoot namens wit twee keer raak, Van der Meyde brak de ban voor geel, dat na een 4-3 tussenstand gas gaf en wit verbouwereerd achterliet.

De spelers trainen alleen dinsdag nog naast de Arena. Woensdag wordt achter gesloten deuren geoefend tegen Oranje en de training van donderdag is van het schema gehaald. Dus na Oranje is het vakantie.