Menu

Van der Gun heeft niets te klagen

Cedric van der Gun, Ajacied in Tilburgse dienst, speelt zondag tegen de club waar hij onder contract staat. Overtuigd van een overwinning van Willem II op zijn werkgever is hij niet, maar hij kijkt wel uit naar het duel.

Van der Gun heeft het naar zijn zin bij Willem II. Zijn club staat op een verdienstelijke zesde plaats, hij speelt op 'nummer tien', zijn favoriete positie, en hij heeft inmiddels drie goals achter zijn naam. ,,Ik heb niets te klagen", aldus de goedlachse middenvelder. ,,Vorige week speelden we eigenlijk ook goed. We verloren met 5-1 van Feyenoord, maar tot aan het eerste kwartier waren wij de betere ploeg. Daarna werd Feyenoord beter. Desondanks hadden wij nog genoeg kansen, maar door domme fouten verloren we dik."

,,Ik heb ontzettend veel zin de wedstrijd van aanstaande zondag. Maar dat heb ik in elke wedstrijd", zegt de Hagenaar energiek. ,,De wedstrijd op zich tegen Ajax heeft voor Willem II geen bijzondere lading. Het is voor mij natuurlijk wel apart omdat ik tegen jongens speel die ik heel goed ken. Dat kan heel leuk zijn."

Van der Gun verwacht niet dat zijn ploeg veel kans heeft tegen Ajax. ,,Ik geloof dat Willem II niet al te veel punten heeft behaald in Amsterdam. In principe is Ajax natuurlijk een topploeg. Voetballend is Ajax beter dan Willem II. Maar als wij verdedigend goed staan, kunnen we misschien uit de counters enig gevaar stichten. Het hangt ook een beetje af van de vorm van de dag. We mogen blij zijn als we een punt kunnen wegslepen."

Twee seizoenen geleden werd het 1-1. Het was de 1500ste wedstrijd van Ajax sinds de invoering van het betaald voetbal. Van der Gun stond aan Ajax-zijde toen voor het eerst sinds een blessure weer in de basis. Afgelopen seizoen was hij vanwege een blessure afwezig. Zondag staat hij naar alle waarschijnlijkheid weer in de basis, maar dus wel bij de Brabantse ploeg. ,,Als het zondag weer een gelijkspel wordt, hebben wij niks te klagen", vindt Van der Gun.